Andrea Verešová je vychýrená gazdiná, ktorá v kuchyni zvládne každú výzvu: Upiekli by ste aj toto?
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: archív A.V.
Väčšinou sa pečie raz do roka práve na Veľkú noc. Jeho prípravu si vyskúšala už aj Andrea Verešová a vydaril sa jej na jednotku.
Možno aj váš stôl zdobí práve sladučký veľkonočný baranček, bez ktorého by ste si sviatky nevideli predstaviť. Jeho tradícia siahla do dávnej minulosti…
Baranček predstavuje pomyselného Ježiša Krista a jeho utrpenie na kríži a obeť za spásu sveta. Kým v minulosti sa na sviatky podávalo práve jahňacie mäso, postupne sa rozšírilo práve pečenie sladkého barančeka. Existuje množstvo receptov, ako si ho doma pripraviť, no najčastejšie sa pečie z klasického treného cesta. Jeho výroba nie je naozaj zložitá a zvládne ju každý. V minulosti ho vyskúšala aj Andrea Verešová, ktorá sa svojím výtvorom sama pochválila. Čo poviete?
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Recept na barančeka:
Ingrediencie: