Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Andrea Verešová je vychýrená gazdiná, ktorá v kuchyni zvládne každú výzvu: Upiekli by ste aj toto?
Zdielať na

Andrea Verešová je vychýrená gazdiná, ktorá v kuchyni zvládne každú výzvu: Upiekli by ste aj toto?

Zdroj: archív A.V.

Väčšinou sa pečie raz do roka práve na Veľkú noc. Jeho prípravu si vyskúšala už aj Andrea Verešová a vydaril sa jej na jednotku.

Možno aj váš stôl zdobí práve sladučký veľkonočný baranček, bez ktorého by ste si sviatky nevideli predstaviť. Jeho tradícia siahla do dávnej minulosti…

​Baranček predstavuje pomyselného Ježiša Krista a jeho utrpenie na kríži a obeť za spásu sveta. Kým v minulosti sa na sviatky podávalo práve jahňacie mäso, postupne sa rozšírilo práve pečenie sladkého barančeka. Existuje množstvo receptov, ako si ho doma pripraviť, no najčastejšie sa pečie z klasického treného cesta. Jeho výroba nie je naozaj zložitá a zvládne ju každý. V minulosti ho vyskúšala aj Andrea Verešová, ktorá sa svojím výtvorom sama pochválila. Čo poviete?

Recept na barančeka:

Ingrediencie:

Súvisiace články

Najčítanejšie