Nie každý recept od celebrity sa oplatí doma vyskúšať: Palacinková torta od Katky Jakeš stojí za to!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram
Ak chcete svoju rodinu prekvapiť netradičnými palacinkami, urobte z nich tortu so super plnkou, ktorej naozaj nikto neodolá! Navyše vám jej príprava zaberie len pár minút, takže na nekončené postávanie v kuchyni môžete zabudnúť...
Niekdajšia úspešná tanečnica Katarína Jakeš je aj šikovná gazdinka. Sladkými dobrotami, ktoré rada pripravuje pred svojich najbližších, už nie raz inšpirovala stovky žien. Inak tomu nebolo ani tentoraz!
Ak vaša rodina miluje palacinky, skúste im ich pripraviť trochu netradične - vo forme torty. Príprava je naozaj jednoduchá a výsledok je bombastický! Sami sme si palacinkovú tortu cez víkend pripravili a na detskej oslave mala naozaj obrovský úspech! "Tak chutnú a perfektne vyzerajúcu tortu s jednoduchou prípravou ste už dávno nejedli!" tvrdí Katka a má aj pravdu.
Ingrediencie:
Na 15 palaciniek:
- špaldová múka (cca 300 g)
- 3/4 l mlieka
- 2 vajcia
- štipka soli
Na ružový krém:
- 500 g mascarpone
- 1/2 smotany na šľahanie
- 250 g tvaroh
- lesné ovocie (čučoriedky, maliny, jahody) po 2 balíky
- 1 PL kokosového cukru
- 1 sáčok vanilkového cukru
Na čokoládovú polevu:
- horká čokoláda
- 1/2 smotany na šľahanie
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Postup:
"Spravíme palacinkové cesto a vypečieme 15 palaciniek (my sme použili panvicu s priemerom 24cm). Zo smotany na šľahanie vymixujeme šľahačku, postupne ju spojíme s mascarpone, tvarohom, lesné ovocie rozmixujeme a pridáme k bielej zmesi, aj s kokosovým cukrom. Začneme stavať tortu tak že vrstvu dáme vždy od stredu palacinky, na neho uložím a pritlačím palacinku, a takto pokračujem kým mi nevznikne torta. Dáme na pár hodín do chladničky. Potom si pripravím čokopolevu. Do hrnca dám smotanu a tesne pred bodom varu ju dám preč z platničky a dám do nej čokoládu. Nechám 10 min, aby sa čokoláda rozpustila, premiešam a nalejem na vrch torty, aby sa rozliala aj po bokoch. Nechám vychladnúť, ozdobím ľubovoľným ovocím, ktoré ostalo a môžeme podávať!" opísala prípravu torty Katka.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame