Šéfkuchár prezradil recept na najlepšiu rybu: V chrumkavom cestíčku chutí famózne
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Ikar
Pripraviť skvelú rybu, ktorá bude chutiť úplne všetkým, je niekedy poriadna výzva. Vyskúšajte tento postup, zaručene zachutí celej rodine!
Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.
Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.
Vyskúšajte tento skvelý recept na rybu v chrumkavom pivnom cestíčku, zaručene zachutí aj tým, ktorí ryby až tak veľmi nemusia!
Ryba v pivnom cestíčku
Ingrediencie:
- 1 kg tresky nakrájanej na kúsky
- Olej na vyprážanie
- 1 ½ hrnčeka (225 g) tmavej hladkej múky
- 1 PL mletej papriky
- 1 PL cesnakového prášku
- 2 ČL bieleho korenia
- 2 ½ ČL jemnej morskej soli, plus trochu na ochutenie
- 1 veľké vajce
- 340 g svetlého piva
Ikar
Postup:
- Rybu zo všetkých strán poriadne osoľte. Položte ju na papierové utierky a nechajte pri izbovej teplote 15 minút odpočinúť. Vytečie z nej poriadne veľa vody – a presne to chceme.
- Naplňte hlbokú liatinovú panvicu asi do výšky 5 cm olejom. Pripevnite na ňu teplomer na pečenie alebo na vyprážanie a rozpáľte olej na 185 °C. Aby ste teplotu udržali, znížte alebo zvýšte plameň.
- Do malej misky nasypte ½ hrnčeka múky. V stredne veľkej miske zmiešajte zvyšný 1 hrnček múky, papriku, cesnakový prášok, biele korenie a soľ, aby sa úplne prepojili. Primiešajte vajíčko – vytvorí sa hmota s hrčkami. Postupne prilievajte pivo, kým nie je v cestíčku celé naliate.
- Keď je cestíčko hladké, je hotové.
- Opatrne vložte rybu do suchej múky v malej miske, obaľte a oklepte. Potom ju namočte do pivného cestíčka. Po malých dávkach, aby sa panvica nepreplnila, opatrne vkladajte rybie kúsky do oleja a pražte 3 až 5 minút. V polovici otočte a vyprážajte, kým nie sú zlaté a chrumkavé. Cedníkom alebo kliešťami vyberte upraženú rybu a odložte ju na mriežku odkvapkať. Postup opakujte pri zvyšných kusoch.
- Okamžite podávajte s omáčkou gribiche.
Omáčka gribiche
Hodí sa k varenej rybe, opekaným zemiakom, ku grilovanej zelenine... a tak ďalej.
Ingrediencie:
- natvrdo uvarené vajcia
- 1 hrnček majonézy
- 1 PL sherry octu
- 1 ½ PL dijonskej horčice
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- 2 PL nakrájaných kapár
- 3 PL najemno nakrájaných sterilizovaných uhoriek
- 2 PL nasekanej pažítky
- 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ a mleté čierne korenie
Postup:
-
- Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky pretlačte cez jemné sito do stredne veľkej misky a bielky nakrájajte najemno.
- V stredne veľkej miske vymiešajte majonézu, ocot, horčicu a cesnak. Pridajte kapary, uhorky, pažítku, petržlenovú vňať, vaječné žĺtky a bielky. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke max. 2 dni.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame