Zatiahnuté
-0°
Bratislava
Emília
24.11.2024
Šéfkuchár prezradil recept na najlepšiu rybu: V chrumkavom cestíčku chutí famózne
Zdielať na

Šéfkuchár prezradil recept na najlepšiu rybu: V chrumkavom cestíčku chutí famózne

Zdroj: Ikar

Pripraviť skvelú rybu, ktorá bude chutiť úplne všetkým, je niekedy poriadna výzva. Vyskúšajte tento postup, zaručene zachutí celej rodine!

Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.

Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.

Vyskúšajte tento skvelý recept na rybu v chrumkavom pivnom cestíčku, zaručene zachutí aj tým, ktorí ryby až tak veľmi nemusia! 

Ryba v pivnom cestíčku

Ingrediencie:

  • 1 kg tresky nakrájanej na kúsky
  • Olej na vyprážanie
  • 1 ½ hrnčeka (225 g) tmavej hladkej múky
  • 1 PL mletej papriky
  • 1 PL cesnakového prášku
  • 2 ČL bieleho korenia
  • 2 ½ ČL jemnej morskej soli, plus trochu na ochutenie
  • 1 veľké vajce
  • 340 g svetlého piva 

    Ikar

Postup: 

  1. Rybu zo všetkých strán poriadne osoľte. Položte ju na papierové utierky a nechajte pri izbovej teplote 15 minút odpočinúť. Vytečie z nej poriadne veľa vody – a presne to chceme.
  2. Naplňte hlbokú liatinovú panvicu asi do výšky 5 cm olejom. Pripevnite na ňu teplomer na pečenie alebo na vyprážanie a rozpáľte olej na 185 °C. Aby ste teplotu udržali, znížte alebo zvýšte plameň.
  3. Do malej misky nasypte ½ hrnčeka múky. V stredne veľkej miske zmiešajte zvyšný 1 hrnček múky, papriku, cesnakový prášok, biele korenie a soľ, aby sa úplne prepojili. Primiešajte vajíčko – vytvorí sa hmota s hrčkami. Postupne prilievajte pivo, kým nie je v cestíčku celé naliate.
  4. Keď je cestíčko hladké, je hotové.
  5. Opatrne vložte rybu do suchej múky v malej miske, obaľte a oklepte. Potom ju namočte do pivného cestíčka. Po malých dávkach, aby sa panvica nepreplnila, opatrne vkladajte rybie kúsky do oleja a pražte 3 až 5 minút. V polovici otočte a vyprážajte, kým nie sú zlaté a chrumkavé. Cedníkom alebo kliešťami vyberte upraženú rybu a odložte ju na mriežku odkvapkať. Postup opakujte pri zvyšných kusoch.
  6. Okamžite podávajte s omáčkou gribiche.

Omáčka gribiche

Hodí sa k varenej rybe, opekaným zemia­kom, ku grilovanej zelenine... a tak ďalej.

Ingrediencie:

  • natvrdo uvarené vajcia
  • 1 hrnček majonézy
  • 1 PL sherry octu
  • 1 ½ PL dijonskej horčice
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 2 PL nakrájaných kapár
  • 3 PL najemno nakrájaných sterilizovaných uhoriek
  • 2 PL nasekanej pažítky
  • 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ a mleté čierne korenie

Postup:

    1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky pretlačte cez jemné sito do stredne veľkej misky a bielky nakrájajte najemno.
    2. V stredne veľkej miske vymiešajte majonézu, ocot, horčicu a cesnak. Pridajte kapary, uhorky, pažítku, petržlenovú vňať, vaječné žĺtky a bielky. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke max. 2 dni. 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wereldse Boeken (@wereldse_boeken)

Súvisiace články

Najčítanejšie