Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kvôli extrémnej vychudnutosti ju nechceli zamestnať: Učiteľka vážila iba 33 kíl!
Zdielať na

Kvôli extrémnej vychudnutosti ju nechceli zamestnať: Učiteľka vážila iba 33 kíl!

Zdroj: Profimedia

Mladá žena takmer prišla o život kvôli chorobnej túžbe po štíhlej postave. Pozrite sa, ako dopadla a ako vyzerá dnes!

Mai Kerivel (25) z Francúzska trpela zákernou anorexiou a vyhladovala sa doslova na kosť. Keď jej život visel doslova na vlásku, vážila iba 33 kíl.

Anorexiou trpeli aj mnohé celebrity...

Anorexia ju takmer zabila

Mai začala dramaticky znižovať príjem potravy, keď mala 17 rokov a s rodinou sa presťahovali na čas do Vietnamu. „Všetky dievčatá tam boli veľmi štíhle, ale ony to majú jednoducho v génoch,“ hovorí mladá žena, ktorá si pri nich pripadala stále tučná a tak sa bála jesť.

„Neprijímala som žiadne bielkoviny, jedla som hlavne šalát, paradajky, jablká a pila som veľa vody, aby som necítila hlad,“ spomína na hrozné obdobie Mai, ktorá za necelých šesť mesiacov schudla 22 kíl.

Mai Kerivel

Profimedia

Radikálna premena

Keď potom z Vietnamu odišla na rok do Austrálie, uvedomila si, že v porovnaní s ostatnými vyzerá nezdravo. Keď sa snažila nájsť si prácu alebo brigádu, ľudia jej na rovinu povedali, že vyzerá veľmi slabo a nemôžu ju zamestnať.

Mai Kerivel

Profimedia

​Mai vedela, že musí okamžite zmeniť svoj život, kým nie je neskoro. Začala zase normálne jesť a keď trochu pribrala, začala tiež cvičiť, aby nabrala aj svalovú hmotu. Dnes váži 54 kilogramov a vyzerá skvelo, no priznáva, že ešte ani zďaleka nemá vyhraté. Napriek tomu, že nad anorexiou zvíťazila, stále ju trápia rôzne zdravotné problémy, ktoré si privolala chorobnou túžbou po štíhlosti.

Mai Kerivel

Profimedia

„Anorexia vám úplne zničí metabolizmus a len tak sa to napraviť nedá, ani keď z anorexie vyliečite. Hrozí vám veľmi rýchle priberanie, zhorší sa kvalita vašich vlasov, naruší sa fungovanie hormónov, na čas úplne stratíte menštruáciu a otehotnieť je takmer nemožné,“ vymenúva problémy, ktorými chce vystríhať aj iné mladé ženy, aby sa zobudili včas.

“Odosobnite sa od toho, ako vás vidia ľudia. Nikto nie je dokonalý a ak aj budete super štíhla, neznamená to, že vás to k dokonalosti priblíži,” dodáva na záver mladá učiteľka, ktorá sa dnes konečne teší nielen z práce ale aj z priateľa, ktorý ju vo všetkom podporuje. Držíme jej palce!

Mai Kerivel

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie