Posilní imunitu a nakopne chudnutie: Pripravte si chutnú očistnú polievku za 10 minút
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)
Výživoví odborníci nám radia, aby sme sa v tomto období zamerali najmä na zdravé a výživné jedlá, ktoré posilnia naše zdravie. Vyskúšajte túto polievku, určite zachutí celej rodine.
Aj vám už dochádzajú nápady na varenie? Keďže sa momentálne všetci hýbeme menej, mali by sme odľahčiť aj svoj jedálniček, aby sme po skončení karantény neskončili s neželanou nadváhou. Táto polievka vás zasýti a pritom sa nemusíte obávať, že z nej priberiete!
Krémová polievka z baby špenátu s bylinkami
Ingrediencie:
- 1 balenie čerstvého baby špenátu
- 2-3 jarné cibuľky
- 4PL kyslej smotany
- 2 PL olivového oleja
- zeleninový vývar
- zväzok byliniek podľa chuti a dostupnosti
- soľ a mleté čierne korenie
- reďkovky a petržlenová vňať na ozdobu
Profimedia
Postup:
- Baby špenát dôkladne umyte a nechajte odkvapkať na sitku.
- Cibuľky nakrájame nadrobno, vložte do hrnca a opečte na troche olivového oleja.
- Pridajte špenát, premiešajte a slabšom plameni poduste 5 minút.
- Pridajte bylinky podľa chuti, zalejte vývarom, pridajte soľ a korenie a krátko povarte, úplne stačí 2-3 minúty.
- Polievku rozmixujte ponorným mixérom, pridajte kyslú smotanu a podľa potreby ešte prisoľte.
- Reďkovky si nakrájajte na tenké plátky a zľahka ich opečte na panvici.
- Hotovú polievku ozdobte reďkovkami a čerstvou petržlenovou vňaťou, prípadne inými bylinkami.
- Pre väčších hladošov môžete podávať aj s opečenými chlebovými krutónmi.