Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Pekné a štíhle nohy bez kŕčových žíl? 3-minútové cvičenie dokáže hotové divy
Zdielať na

Pekné a štíhle nohy bez kŕčových žíl? 3-minútové cvičenie dokáže hotové divy

Zdroj: pinterest.com

Sedavé zamestnanie, nedostatok pohybu a nezdravý životný štýl nohám neprospieva. Vyskúšajte tieto jednoduché cvičenia a prvé výsledky uvidíte už po niekoľkých dňoch.

Ktorá z nás netúži po zvodných a štíhlych nohách, ktoré by očarili každého muža? Možno vás to prekvapí, ale preto, aby ste to dosiahli, nemusíte stráviť dlhé hodiny v posilňovni. Tieto super cviky vám zaberú iba tri minúty denne a efekt bude viditeľný extra rýchlo!

Cvičenie je síce krátke, ale aby vám prinieslo uspokojivé výsledky, musíte ho odcvičiť poctivo niekoľkokrát do týždňa, ideálne denne. Okrem toho, že vaše nohy budú pevnejšie a štíhlejšie, predídete aj kŕčovým žilám a bude sa vám lepšie spať. Pokojne si túto trojminútovku dajte tesne pred tým, ako si pôjdete ľahnúť.

1. Cvik

Formovanie prednej časti stehien

V základnej pozícii ležíme na chrbte, ruky sú voľne položené pozdĺž tela, dlane smerujú dole. Natiahnuté nohy zdvihnite tak, aby tvorili s vašim telom pravý uhol. Neohýbajte nohy v kolenách. Špičky napnite čo najviac a ohýbajte kolená jedno po druhom a potom nohy vráťte do počiatočnej polohy. Kolená držte pri sebe a prednú časť stehien majte stále napnutú.

Opakujte 10x na každú nohu. Ak budete cvik vykonávať správne, pocítite teplo prechádzajúce svalmi.

pinterest.com

2. Cvik

Formovanie zadnej časti stehien

V základnej polohe ležíme na chrbte, ruky pozdĺž tela, nohy zase natiahnuté tak, aby tvorili pravý uhol. Na rozdiel od prvého cviku, teraz majte chodidlá ohnuté rovnobežne s telom. Nohy jednu po druhej ohýbajte v kolenách tak, že pätami sa snažte priblížiť čo najviac k zadočku. Chodidlá držte stále natiahnuté.

Opakujte 10x pre každú nohu.

pinterest.com

V ďalšej fáze ležte na chrbte, nohy zdvihnite a zľahka ohnite v kolenách. Robte výkyvy obomi nohami spolu - zdvíhajte zadoček a držte hornú časť tela napnutú.

Opakujte 20x. Ak cvik vykonávate správne, mali by ste ucítiť jemné pálenie vo svaloch v zadnej časti stehien.

pinterest.com

3. Cvik

Formovanie vnútornej časti stehien

Opäť ležíme na chrbte. Nohy držte zdvihnuté, natiahnuté a prekrížené, ohnite ich v kolenách smerom k bokom a potom ich vráťte do základnej polohy. Nohy držte počas celého cvičenia prekrížené.

Opakujte 10x s pravou nohou hore v prekrížení a potom 10x s ľavou nohou. Ak cvik vykonávate správne, pocítite v nohách tlak. Okrem stehien si posilníte a vytvarujete aj sedacie svalstvo.

pinterest.com

Ak máte problém s rozšírenými žilkami na nohách, vyskúšajte si ich odstrániť pomocou účinnej domácej metódy!

Súvisiace články

Najčítanejšie