Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
3 najčastejšie chyby, pre ktoré neviete schudnúť z brucha: Na TOTO pozor!
Zdielať na

3 najčastejšie chyby, pre ktoré neviete schudnúť z brucha: Na TOTO pozor!

Zdroj: Profimedia

Zdravo sa stravujete, pravidelne cvičíte a vaša pneumatika na bruchu stále nemizne? Presvedčte sa, či nerobíte niektorú z týchto chýb!

Práve brucho patrí medzi najproblematickejšie partie, z ktorých sa zhadzuje najťažšie. Ak dodržiavate zdravý životný štýl, možno treba problém hľadať inde.

Prvá chyba: Cvičíte iba brucho

Ste so svojou postavou celkom spokojné a jediné, čo vám vadí, je práve oblasť brucha? Možno robíte denne brušáky a všemožné iné cviky na posilňovanie týchto partií, ale to je chyba! Keď budete telo a svaly zaťažovať takto jednostranne, na pevné bruško môžete zabudnúť. Ak pridáte k týmto cvikom viac prirodzeného pohybu, vhodná je napríklad rýchla chôdza, plávanie či joga, naštartujete metabolizmus a tuk bude postupne miznúť.

Vyskúšajte toto super účinné 8-minútové cvičenie od trénerky J Lo!

Profimedia

Druhá chyba: Nejete správne

Správne zvolená zdravá a pestrá strava je alfou a omegou pre peknú postavu, pre bruško zvlášť. Ak sa chystáte napríklad na dovolenku a potrebujete naozaj rýchly efekt, vynechajte na pár dní výrobky z bielej múky a tiež všetky prílohy – cestoviny, ryžu a zemiaky. Pridajte viac zeleniny, vlákniny a čistej vody a výsledky uvidíte už po pár dňoch. 

Vyskúšajte tento skvelý šalát, ktorý vám pomôže schudnúť rýchlejšie!

Profimedia

​Tretia chyba: Stres a nedostatok spánku

Práve pravidelný a dostatočný spánok vám zabezpečí efektívne spaľovanie tukov, nezabúdajte na to a doprajte si 7-8 hodín. Keď spíte menej, v tele sa uvoľňuje stresový hormón kortizol, ktorý má vplyv na priberanie. Keď sa k tomu ešte pridá stres navyše, tak sa proti nemu telo bráni a vytvára si obranu v podobe tukových zásob. Práve toto je ten začarovaný kruh a najčastejší dôvod, prečo ľudia nedokážu schudnúť!

Vyskúšajte si na vlastnej koži, ako vám pomôže 3-minútová meditácia!

Thinstockphotos

Súvisiace články

Najčítanejšie