Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kvôli agresívnej liečbe akné skoro oslepla: Na TOTO si dávajte pozor!
Zdielať na

Kvôli agresívnej liečbe akné skoro oslepla: Na TOTO si dávajte pozor!

Zdroj: Instagram/Emma O'Mahoney

Mladá žena bola zo svojej problematickej pleti taká nešťastná, že vyskúšala všetko možné, aby sa jej pokožka zlepšila. Z vedľajších účinkov jedného lieku však takmer prišla o zrak.

Emma O'Mahoney (19) si silné akné zakrývala hrubými vrstvami mejkapu už od dvanástich rokov, čo stav pokožky iba zhoršovalo.

Vyskúšala takmer všetko

Emma nemala kvôli akné žiadne sebavedomie, spolužiaci sa jej posmievali a ona strašne trpela. Vyskúšala mnoho rád a prostriedkov vrátane potierania cesnakom, ktorý jej akurát spálil tvár. Keď nič dostupné nezaberalo, rozhodla sa navštíviť dermatológa, ktorý jej predpísal liek Doxycyklín.

https://www.instagram.com/p/BfexMpkH-lF/?taken-by=emmamyhoney

Katastrofálne vedľajšie účinky

Po dvoch rokoch užívania liekov proti akné sa začala cítiť veľmi zle. "Najskôr ma začal príšerne bolieť chrbát, nemohla som nič robiť asi dva a pol týždňa, neskôr mi začalo zvoniť v ušiach, netušili sme, z čoho to môže byť,“ spomína. Až keď si všimla zhoršujúci sa zrak, bolo jasné, že ide o mimoriadne vzácne vedľajšie účinky lieku na akné.

Lekári potvrdili, že u Emmy prišlo k vážnemu poškodeniu zraku a len málo chýbalo k úplnemu oslepnutiu. Na pravé oko nevidí takmer vôbec a všetko vidí rozmazane, napriek tomu je dnes šťastná, že neoslepla úplne.

https://www.instagram.com/p/BgC8oyHB90O/?taken-by=emmamyhoney

Odkaz mladým dievčatám

Po hrozivej skúsenosti s liekmi, Emma úplne zmenila svoj postoj k svojmu vzhľadu a svojím príbehom inšpiruje mladé ženy a dievčatá z celého sveta. Prestala si akné zakrývať a ukazuje sa presne taká, aká v skutočnosti je. Namiesto liekov a mejkapu si pokožku lieči prírodnou kozmetikou a zdravým životným štýlom. Viac fotografií a rád nájdete na jej Instagrame.

https://www.instagram.com/p/Bg99-yPHRLz/?taken-by=emmamyhoney

Súvisiace články

Najčítanejšie