Aj takto sa dá schudnúť: Zasýťte sa jesenným šalátom z tekvice
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram/iversanns
Jednou z najpopulárnejších jesenných plodín je práve tekvica, ktorá sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Ivana Gáboríková z hokkaido tekvice pripravuje šalát, ktorý je ideálny, ak držíte diétu, no zároveň nechcete hladovať.
Vedeli ste, že práve hokkaido tekvica je ideálna pri chudnutí? Má totiž málo kalórií, dokáže človeka zasýtiť a napomáha aj k zrýchleniu metabolizmu. Bonusom je, že aj super chutí!
"Sezóna šalátov nemusí končiť príchodom chladného počasia. Stačí len trochu aktualizovať ingrediencie..." tvrdí Ivana Gáboríková, ktorá je nielen výnimočná tanečnica, ale aj skvelá kuchárka. Dvojnásobná mamička miluje rýchle a zdravé recepty, ktorú sú vhodné pre celú rodinu. A tento k nim jednoznačne patrí.
Ingrediencie:
- 1 menšiu Hokkaido (nakrájaná na kocky)
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvý tymian
- 2 hrste čerstvého šalátu (mix)
- 2 lyžice nasekaných orechov
- 2-3 lyžice citrónovej šťavy
- lyžičku medu a olivový olej
Postup:
"Do vyhriatej rúry na 200 stupňov dáme na papier na pečenie na kocky pokrájanú tekvicu (pokvapkanú olejom, posypanú soľou). Pečieme asi 30 minút na záver môžeme použiť funkciu gril. Tekvicu necháme trochu vychladnúť a môžeme servírovať. Na tanier dáme listový šalát, naň pečenú tekvicu a posypeme rozdrobenou fetou a vlašskými orechmi. Podľa chuti pokvapkáme zálievkou z olivového oleja, medu a citrónovej šťavy a posypeme tymianom," opísala jednoduchý recept Ivana.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Zobraziť tento príspevok na Instagrame