Polojasno
18°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Ako mať krásne ruky, ktoré neprezradia vek? 3 tipy dermatologičky zaberú vždy
Zdielať na

Ako mať krásne ruky, ktoré neprezradia vek? 3 tipy dermatologičky zaberú vždy

Zdroj: unsplash/giulia-bertelli

Aj keď sa o svoju pleť dôkladne staráte a udržiavate ju v čo najlepšej kondícii, bývajú to práve ruky, ktoré upozornia na to, že už nie ste najmladšie. Dobrou správou je, že aj ruky si môžete omladiť!

Dr. Shereene Idriss, certifikovaná dermatologička, zverejnila na TikToku video s tromi tipmi, ktoré vám pomôžu udržať pokožku rúk hebkú a mladistvú, informuje nypost.com. Nedovoľte, aby boli práve vaše ruky ukazovateľom vášho veku a začnite s dôkladnou starostlivosťou o ne ešte dnes!

1. Opaľovací krém s vysokým faktorom 

Podľa odborníčky je opaľovací krém s UV faktorom doslova „fontánou mladosti pre ruky“. Tie sú totiž vystavené slnečnému žiareniu aj pri sedení pri okne či šoférovaní v aute, a tak rozhodne potrebujú ochranu proti slnku každý deň.  

2. Nočná maska na ruky 

„Na chrbty rúk aj prstov aplikujte exfoliačnú masku. Keď stuhne, naneste na ruky hustý krém a nechajte ho pôsobiť počas noci,“ radí dermatologička. Nočná kúra je podľa nej pre dobrý stav pokožky rúk rovnako dôležitá ako krém na opaľovanie. 

3. Retinol 

V tie dni, keď nebudete používať masku na ruky, aplikujte na ne krém s obsahom retinolu (vitamínu A), ktorý im zabezpečí rýchlu a dôkladnú regeneráciu. 

 

@shereeneidriss How to prevent aging hands! One of the biggest tell tale signs of aging #aging #antiaging #agingtips #glycolicacid #skintips #sunscreen #retinol #handcream #dermatologist #shereeneidriss #dridriss @ShereeneIdriss ♬ original sound - ShereeneIdriss

Súvisiace články

Najčítanejšie