Spravte si z kávy spaľovač tukov: Pridajte do nej TOTO a naštartujete metabolizmus naplno!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: unsplash/candice-picard
Zabudnite na kávu s cukrom a mliekom! S týmito ingredienciami bude chutnejšia a najmä, pomôže vám spaľovať nahromadené tuky v tele oveľa rýchlejšie!
Väčšina z nás si dopraje šálku horúcej kávy najmä ráno. Viete, ako z nej vyťažiť čo najviac výhod pre vaše zdravie? Vyskúšajte si do nej jednoducho pridať tieto tri suroviny, ktoré vám dodajú spolu s kávou oveľa viac energie a naštartujú metabolizmus na plné obrátky!
Ako na to?
Budete potrebovať:
- ¾ šálky kokosového oleja
- ½ pol. lyžice medu
- 1 čaj. lyžička škorice (Cejlónskej)
Postup:
- Všetky ingrediencie dobre zmiešajte, vlejte do sklenenej uzatvárateľnej nádobky a skladujte v chladničke.
- Každé ráno si do uvarenej kávy pridajte 1-2 čajové lyžičky tejto zmesi, dobre premiešajte a vychutnajte si ju!
unsplash.com
Prečo to funguje?
Kokosový olej
Kokosový olej je skutočný prírodný zázrak a má všestranné využitie pre zdravie. Obsahuje prospešné mastné kyseliny, ktoré uľahčujú trávenie a premenia sa okamžite na energiu a nie na tuk. Ak sa spojí s kávou, medom a škoricou, dokáže efektívne naštartovať metabolizmus a pomôže k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov.
Med
Hoci je sladký, nejde o rafinovaný a spracovaný cukor. Med je bohatý na vitamíny, minerály a živiny, ktoré sú prospešné pre organizmus. Med navyše podporuje a urýchľuje metabolizmus, ktorý pomáha telu spaľovať tuky. Med pomáha stabilizovať hladinu krvného cukru, čo prináša pocit sýtosti, takže nebudete mať chuť na sladké.
Škorica
Škorica podporuje trávenie, zlepšuje funkciu inzulínu a bráni zvýšenému ukladaniu tukov v tele. Škorica spolu s medom pôsobia proti parazitom, plesniam a baktériám v tráviacom trakte. Káve dodá aj úžasnú vôňu, je tiež účinným afrodiziakom a pomáha aj pleti. Uprednostňujte škoricu Cejlónsku, ktorá má najlepšie účinky pre zdravie.
unsplash/gian-cescon