Skoro jasno
Bratislava
Hugo
1.4.2025
TOP recept z Bez servítky: Tento vás od začiatku roka bavil najviac!
Zdielať na

TOP recept z Bez servítky: Tento vás od začiatku roka bavil najviac!

recept bez servitky

Zdroj: TV JOJ

V populárnej kulinárskej relácii Bez servítky ste mali možnosť vidieť už množstvo naozaj rôznych receptov. Ktorý z nich sa však tešil u vás najväčšej popularite?

Nielen zaujímaví hostia, ale veľakrát aj super kuchári a skvelé recepty! To všetko ponúka originálna šou Bez servítky, ktorá sa aj po rokoch teší veľkej diváckej popularite. 

Viac zaujímavých receptov nájdete v kulinárskej šou Bez servítky každý pracovný deň od 17.50 na JOJke!

​Jedným z najúspešnejších kuchárov, ktorého recept divákov JOJky najviac bavil, bol Richard Sulík. Ten pre svojich hostí ešte v januári pripravil zemiakový gratin, ktorý ste si možno už stihli doma pripraviť. Ak nie, mali by ste! Rozhodne to ľutovať nebudete.

Ingrediencie:

  • pretlačený cesnak
  • zemiaky
  • smotana
  • maslo 
  • chedar
  • mozzarella
  • gruyère/prípadne parmezán 
  • na vrch: gorgonzola, oregano, hľuzovka

Postup:

Rúru vyhrejte na 180 °C. Okrúhlu zapekaciu formu vymastite maslom a dajte na jej spodok postrúhané syry. Zemiaky očistite a pokrájajte alebo postrúhajte na tenučké plátky. Naplocho ich poukladajte do formy. Richard predtým upiekol cesnak, ktorý našiel využitie v smotane, môžete použiť tú, ak skúšate celý jeho recept. Prípadne cesnak so smotanou využite podľa svojej chuti. Formu vložte do vyhriatej rúry a pečte 45 - 55 minút, prípadne pokiaľ zemiaky nie sú mäkké. Na záver pečenia ešte posypte oreganom a hľuzovkou a poukladajte na vrch kúsky gorgonzoly. Po upečení gratin vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút odpočívať. 

Takto vyzerala príprava gratinu v podaní Richarda Sulíka

Súvisiace články

Najčítanejšie