TOP recept z Bez servítky: Tento vás od začiatku roka bavil najviac!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: TV JOJ
V populárnej kulinárskej relácii Bez servítky ste mali možnosť vidieť už množstvo naozaj rôznych receptov. Ktorý z nich sa však tešil u vás najväčšej popularite?
Nielen zaujímaví hostia, ale veľakrát aj super kuchári a skvelé recepty! To všetko ponúka originálna šou Bez servítky, ktorá sa aj po rokoch teší veľkej diváckej popularite.
Viac zaujímavých receptov nájdete v kulinárskej šou Bez servítky každý pracovný deň od 17.50 na JOJke!
Jedným z najúspešnejších kuchárov, ktorého recept divákov JOJky najviac bavil, bol Richard Sulík. Ten pre svojich hostí ešte v januári pripravil zemiakový gratin, ktorý ste si možno už stihli doma pripraviť. Ak nie, mali by ste! Rozhodne to ľutovať nebudete.
Ingrediencie:
- pretlačený cesnak
- zemiaky
- smotana
- maslo
- chedar
- mozzarella
- gruyère/prípadne parmezán
- na vrch: gorgonzola, oregano, hľuzovka
Postup:
Rúru vyhrejte na 180 °C. Okrúhlu zapekaciu formu vymastite maslom a dajte na jej spodok postrúhané syry. Zemiaky očistite a pokrájajte alebo postrúhajte na tenučké plátky. Naplocho ich poukladajte do formy. Richard predtým upiekol cesnak, ktorý našiel využitie v smotane, môžete použiť tú, ak skúšate celý jeho recept. Prípadne cesnak so smotanou využite podľa svojej chuti. Formu vložte do vyhriatej rúry a pečte 45 - 55 minút, prípadne pokiaľ zemiaky nie sú mäkké. Na záver pečenia ešte posypte oreganom a hľuzovkou a poukladajte na vrch kúsky gorgonzoly. Po upečení gratin vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút odpočívať.
Takto vyzerala príprava gratinu v podaní Richarda Sulíka