Zatiahnuté
-0°
Bratislava
Emília
24.11.2024
Chrumkavej dobrote neodoláte! Pripravte si najchutnejší tuniakový sendvič podľa šéfkuchára
Zdielať na

Chrumkavej dobrote neodoláte! Pripravte si najchutnejší tuniakový sendvič podľa šéfkuchára

Zdroj: Ikar

V horúcich letných dňoch sa nikomu nechce tráviť veľa času v kuchyni za sporákom. Ak uprednostňujete ľahšie a rýchlo pripravené jedlá, tento chutný pokrm si určite obľúbite.

Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.

Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.

;feature=emb_title 

Vyskúšajte si pripraviť podľa šéfkuchára Joshuu Weissmana neodolateľné tuniakové sendviče. Túto kombináciu surovín si zaručene obľúbite! 

Tuniaková srdcovka

Ingrediencie:

  • 140 g scedeného tuniaka v olivovom oleji z konzervy
  • ¼ hrnčeka majonézy  
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • ½ stredne veľkej stonky zeleru nakrájanej na kúsky
  • ½ nakrájanej šalotky
  • 1 vetvička nakrájaného kôpru
  • 1 kôprová kyslá uhorka nakrájaná na kúsky
  • Soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 ½ PL nesoleného masla
  • 4 krajce pečiva typu brioška alebo biely chlieb
  • 4 plátky švajčiarskeho syra alebo goudy
  • Nasekaná pažítka (nemusí byť) na ozdobu

Ikar

Postup:

  1. V stredne veľkej miske roztlačte tuniaka na čo možno najjemnejšie kúsky. Pridajte majonézu, horčicu, zeler, šalotku, kôpor a kyslé uhorky. Podľa preferencií ochuťte soľou a korením a poriadne premiešajte.
  2. Na 25cm panvici rozohrejte na strednom plameni maslo, aby sa roztopilo a vytvorili sa bublinky. Pridajte krajce chleba a opekajte 2 – 3 minúty alebo kým nie sú zospodu sýtohnedé. Otočte a opakujte postup na druhej strane.
  3. Na každý krajec natrite polku tuniakovej zmesi a položte na ňu 2 plátky syra. Dajte na plech, vložte pod horúci gril a hrejte, kým sa syr neroztopí. Posypte pažítkou (ak chcete), spojte sendvič, prekrojte na 2 trojuholníky a vychutnávajte.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wioletta Kóska (@ketofiolka)

Súvisiace články

Najčítanejšie