Chrumkavej dobrote neodoláte! Pripravte si najchutnejší tuniakový sendvič podľa šéfkuchára
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Ikar
V horúcich letných dňoch sa nikomu nechce tráviť veľa času v kuchyni za sporákom. Ak uprednostňujete ľahšie a rýchlo pripravené jedlá, tento chutný pokrm si určite obľúbite.
Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.
Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.
;feature=emb_titleVyskúšajte si pripraviť podľa šéfkuchára Joshuu Weissmana neodolateľné tuniakové sendviče. Túto kombináciu surovín si zaručene obľúbite!
Tuniaková srdcovka
Ingrediencie:
- 140 g scedeného tuniaka v olivovom oleji z konzervy
- ¼ hrnčeka majonézy
- 2 ČL dijonskej horčice
- ½ stredne veľkej stonky zeleru nakrájanej na kúsky
- ½ nakrájanej šalotky
- 1 vetvička nakrájaného kôpru
- 1 kôprová kyslá uhorka nakrájaná na kúsky
- Soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
- 2 ½ PL nesoleného masla
- 4 krajce pečiva typu brioška alebo biely chlieb
- 4 plátky švajčiarskeho syra alebo goudy
- Nasekaná pažítka (nemusí byť) na ozdobu
Ikar
Postup:
- V stredne veľkej miske roztlačte tuniaka na čo možno najjemnejšie kúsky. Pridajte majonézu, horčicu, zeler, šalotku, kôpor a kyslé uhorky. Podľa preferencií ochuťte soľou a korením a poriadne premiešajte.
- Na 25cm panvici rozohrejte na strednom plameni maslo, aby sa roztopilo a vytvorili sa bublinky. Pridajte krajce chleba a opekajte 2 – 3 minúty alebo kým nie sú zospodu sýtohnedé. Otočte a opakujte postup na druhej strane.
- Na každý krajec natrite polku tuniakovej zmesi a položte na ňu 2 plátky syra. Dajte na plech, vložte pod horúci gril a hrejte, kým sa syr neroztopí. Posypte pažítkou (ak chcete), spojte sendvič, prekrojte na 2 trojuholníky a vychutnávajte.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame