Stavíme sa, že takto ste melón ešte nejedli! Vychutnajte si z neho lahodné vychladené gazpacho
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Ikar
Keď si budete vychutnávať toto dobre vychladené melónové gazpacho pri bazéne počas letných horúci dní, pochopíte, prečo už drinky s dáždničkami vyšli z módy.
Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.
Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.
;
Vyskúšajte si pripraviť podľa šéfkuchára Joshuu Weissmana toto skvelé melónové gazpacho, ktoré vám tiež perfektne neutralizuje chuťové poháriky pred hlavným jedlom.
Melónové gazpacho
Ingrediencie:
- 1 šalátová uhorka
- 1 serrano čili
- 4 hrnčeky kociek červeného melóna
- 2 limetky
- Soľ podľa chuti
- ½ hrnčeka lístkov mäty
- ½ hrnčeka extra panenského olivového oleja
- ¼ hrnčeka lístkov thajskej bazalky
Ikar
Postup:
- Polku uhorky ošúpte a vykrojte semienka. Druhú polku nakrájajte na stredne veľké kocky na ozdobu a odložte do chladničky.
- Na otvorenom ohni alebo flambovacou pištoľou opáľte čili, aby bolo zo všetkých strán jemne prihorené. Potom vložte do malej nádoby, zakryte a nechajte 3 minúty spariť. Papierovou utierkou zotrite všetky čierne časti a odkrojte stonku. Ak preferujete menej pikantné jedlo, vyberte semienka.
- Do mixéra pridajte čili, červený melón, polku uhorky bez semienok, kôru a šťavu z 1 limetky a soľ podľa chuti. Mixujte na vysokej rýchlosti, kým nezískate hladkú tekutinu. Ochutnajte a prípadne dochuťte limetkou. Nalejte do uzatvárateľnej nádoby a vložte na hodinu do chladničky.
- Kým sa polievka chladí, pripravte mätový olej. Vodu v malom hrnci priveďte do varu na strednom plameni. Pripravte ľadový kúpeľ. Lístky mäty ponorte do horúcej vody na 1 sekundu a potom ich hneď vyberte a ponorte do ľadového kúpeľa. Keď lístky vychladnú, položte ich na papierové utierky a jemne stlačte, aby ste ich čo najviac vysušili.
- Mätu vložte do mixéra spolu s olivovým olejom. Mixujte na vysokej rýchlosti asi 30 sekúnd alebo kým olej nezíska tmavozelenú farbu. Preceďte zmes cez kávový filter vložený do jemného sitka do malej nádobky a zvyšky mäty vyhoďte.
- Vychladnuté gazpacho rozdeľte do hlbokých tanierov alebo pohárov. Posypte kockami uhorky, kôrou zvyšnej limetky, ozdobte lístkami thajskej mäty a polejte mätovým olejom. Vychutnajte s lyžicou alebo gazpacho jednoducho vypite z pohára.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame