Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlozvyky podľa horoskopu: Pozor, tieto neresti vám zbytočne skracujú život!
Zdielať na

Zlozvyky podľa horoskopu: Pozor, tieto neresti vám zbytočne skracujú život!

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Každý človek má nejaké zlozvyky, no tušíte, ktoré z nich sú pre vás naozaj nebezpečné? Napovie vám váš dátum narodenia.

Vedeli ste, že Levy sú všeobecne pôžitkári, Blíženci sú náladoví a Strelci prehnane odvážni? Nezdravé návyky potom do značnej miery vyplývajú práve z ich pováh. Ako to teda so zlozvykmi podľa horoskopu je?

Profimedia

​Barani: Šetrite antidepresívami

Barani sú temperamentní a je ich všade plno. Veľmi sa spoliehajú na svoju fyzickú silu. Keď im ale energia dôjde, rýchlo strácajú temperament a bývajú častejšie ako ostatné znamenia veľmi unavení až apatickí. To ich môže viesť k nadužívaniu liekov – buď kvôli posilneniu energie, alebo proti únave. A často tiež siahajú aj po psychofarmakách, čo nie je vzhľadom na ich sklon podliehať závislostiam vhodné. 

Býci: Kúpte si nový servis

Pracovití Býci si nakladajú viac, než je zdravé, a roky dokážu znášať neuveriteľné veci bez jedinej sťažnosti. Bývajú potom ale dosť často nervózni. Tiež to sú veľkí gurmáni, v dobrom jedle sa skutočne vyznajú a majú ho radi. Vzhľadom na to, že neurózu a stres radi zajedajú, môžu mať ale problémy s nadváhou. Dobrá rada? Vymeňte klasické taniere za dezertné, znížite tak porcie jedla a skoro si to ani nevšimnete. 

Blíženci: Dýchajte aj off-line 

Nestáli a trochu detinskí Blíženci sa radi bavia. Bývajú zasnení a nesústredení. Pretože majú veľmi bystrú myseľ, občas im robí potešenie dať to tým pomalším pocítiť. Nadovšetko milujú komunikáciu. Sú to vášniví používatelia mobilov a internetu, čo však dvakrát nesvedčí ich zdraviu. Kvôli neustálemu on-line pripojeniu mávajú problémy s bolesťami hlavy a chrbtice. Možno by stálo za to viac si všímať živých ľudí a pekné veci okolo seba. 

unsplash.com

Raci: Radujte sa z maličkostí 

Citliví Raci sú veľmi dobrými vŕbami, všetko si vypočujú, ale nikdy neodsudzujú. Sami si ale svoje súkromie a tajomstvo veľmi chránia. Často to bývajú nadaní umelci, ľudia, ktorým myseľ a fantázia nekladie žiadne hranice, majú tiež vynikajúcu intuíciu. V reálnom svete ale bývajú často smutní, dusí ich rôzne strachy a obavy. Ich zlozvyk? Mávajú sklony k závislosti na liekoch proti úzkosti. 

Levy: Pozor na infarkt 

Levy sú silní vodcovia. Občas teatrálne zanariekajú, že „majú všetko na háku“, ale neberte ich veľmi vážne, robí im to dobre. Milujú luxus, pohodlie, sú veľkorysí a majú veľké srdce. Vzhľadom k vášni pre jedlo, pitie a ďalšie radosti života však len málokedy vedú zdravý a striedmy život. Často tak mávajú kardiovaskulárne ťažkosti a hrozí im infarkt, mŕtvica aj vysoký tlak. Zdravo jesť a piť je úloha číslo jedna. Z byliniek potom pomáhajú hloh, chmeľ, truskavec a srdcovník. 

Panny: Nemusíte byť dokonalé! 

Ľudia v znamení Panny sú spoľahliví a čestní, ale často ich trápia veci, ktoré iné nechávajú chladnými. Panny tiež často predstierajú, že je všetko v poriadku, aby sa vyhli konfrontácii. Svojmu okoliu lezú občas na nervy aj prílišnú usporiadanosťou – doslovnú aj prenesenú. Kvôli svojmu perfekcionalizmu a prehnanej snahe o dokonalosť vo všetkých smeroch trpievajú pomerne často tráviacimi ťažkosťami, hnačkami alebo zápchou. Je medzi nimi aj veľa nespavcov. 

Profimedia

​Váhy: Miesto alkoholu detox 

Váhy sú veľmi rozporuplné. Majú rady ľudí, ale neznášajú davy, nerady sú nezdvorilé, ale podľa slávnej americkej astrologičky Lindy Goodmanovej sú schopné bez pýtania stlmiť televíziu alebo narovnať obraz na stene. Sú nepokojné, a pritom sa nikdy neponáhľajú. Ich častým zdravotným zlozvykom je riešiť problémy pohárom alkoholu. Často trpia aj kožnými ťažkosťami. 

Škorpióni: 10 minút pre seba 

Otvorenosť, stálosť názorov, oddanosť blízkym aj v boji na život a na smrť, pohŕdanie pätolízačstvom, diplomaciou... To sú Škorpióni. Všetko robia bez servítky, na rovinu, v ich povahe nebýva zášť ani pomstychtivosť. Keď sa na niečo spýtate, odpovedajú priamo a bez príkras, pripravte sa na to. Škodia si tým, že neradi odpočívajú, škrípu často zubami (hlavne v noci v spánku) a ľahko sa rozčúlia. Mávajú sklon k migrénam a trpia na vysoký tlak. 

Strelci: Naučte sa meditovať 

Hovorí sa o nich, že rýchlejšie hovoria, než myslia. Sú smelí, nevolajú o pomoc, neutekajú z boja, ale ani ho zbytočne nevyvolávajú. Sú impulzívni, vedia byť však aj veľmi veľkorysí a spoločenskí. Veľa dokážu liezť na nervy tým, že veci neriešia. Vrátane tých, od ktorých je závislých viac ľudí. Ich zlozvykom sú prepínanie fyzických síl alebo impulzívne výpady, ktoré vedú k neurózam, bolestiam hlavy či kardiovaskulárnym chorobám. 

Profimedia

Kozorožci: Šetrite si kĺby

Majú analytické myslenie, ale často obťažujú okolie puntičkárstvom, úzkoprsosťou a tým, že pri konflikte, ktorý treba riešiť, robia len „hm, hm“... Vyhýbajú sa otvoreným stretom, ale v skutočnosti robia to, čo chcú oni sami. Veľmi často sa bezohľadne ženú za úspechy najmä v oblasti poznania, hoci predstierajú, že iných púšťajú pred seba. Ich zlozvykom býva nadmerné úsilie byť fit, takže to neraz preženú so športom alebo cvičením. Trápia ich problémy s kosťami, kĺbmi a chrbticou. Cvičenie by preto nemalo byť výkonnostné, ale skôr kondičné alebo rehabilitačné. 

Vodnári: Nešetrite na kozmetike 

Veľmi citliví Vodnári dokážu upokojiť hystériu ako nikto iný. Asi preto, že sami balansujú na pokraji nervového zrútenia, ktoré sa strieda s obdobím vyrovnanosti, pokoja a pohrúženia do seba. Sú to rebeli, ale citliví a jemní, ktorí majú radi spoločnosť aj dni samoty. Ich zlozvykom je zlosť a prehnaná mimika, takže občas bojujú s vráskami viac ako iné znamenia. Tiež viac ako iné znamenia inklinujú k drogám. 

Ryby: Rozmaznávajte si krk 

Jemné, ľahko ľahostajné a nie príliš hovorčivé Ryby sú veľmi súcitní ľudia, u ktorých nájde pochopenie aj zloduch. Majú mimoriadne vyvinutý zmysel pre pomoc ostatným bez toho, aby ich súdili. Nedávajú kázanie, nehádžu po nikom povznášajúce pohľady. Jednoducho pomôžu. Len niekedy vadí, že chcú pomôcť aj bez toho, že by ste to chceli. Konflikty riešia cestou najmenšieho odporu. Ich zlozvykom je popíjanie studených nápojov, často tiež mávajú problémy s krkom a angínami. Ryby by niekedy mali myslieť viac na seba ako na druhých a snažiť sa pomáhať samy sebe.

Thinkstock

Súvisiace články

Najčítanejšie