Jasno
19°
Bratislava
Marcela
15.8.2022
Neviete, čo variť počas horúčav? Vyskúšajte tento skvelý šalát, ktorý môžete podávať ako hlavný chod
Zdielať na
Relax a zdravie

Neviete, čo variť počas horúčav? Vyskúšajte tento skvelý šalát, ktorý môžete podávať ako hlavný chod

Zdroj: Ikar

Komu by sa chcelo stráviť v horúčavách niekoľko hodín za sporákom? Stavte počas leta na rýchle a ľahké pokrmy, akým je napríklad aj tento chutný šalát.

Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.

Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.

 

Počas horúcich letných dní vám určite zachutí tento skvelý šalát, ktorý vás zasýti a zároveň nezaťaží žalúdok. Vyskúšajte ho!

Cobb šalát

Ingrediencie: 

  • 1 nahrubo nakrájaný rímsky šalát
  • 1 nahrubo nakrájaný bostonský šalát
  • 2 kuracie prsia (uvarené a nakrájané na kocky alebo trhané)
  • 4 nakrájané uvarené vajcia 
  • 1 hrnček (150 g) cherry paradajok, pokrájaných
  • 8 nakrájaných plátkov upečenej slaniny
  • 1 hrnček nadrveného syra chèvre 
  • 2 avokáda, nakrájané
  • ½ hrste nakrájanej pažítky (nemusí byť)

Dresing:

  • 2 ½ PL dijonskej horčice
  • 1/3 hrnčeka červeného vínneho octu
  • 1 nakrájaná šalotka
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • ½ hrnčeka olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie 

    Ikar

Postup: 

    1. Pripravte si dresing. V miske zmiešajte horčicu, ocot, šalotku a zlisovaný cesnak, aby sa prepojili. Za stáleho miešania pomaly prilievajte olivový olej, kým nevznikne hladký, lesklý dresing. Podľa preferencií ochuťte soľou a korením. 
    2. Šalát pripravíte naservírovaním každej suroviny na tanier v radoch: rímsky a bostonský šalát, kura, vajce, cherry paradajky, nakrájaná slanina, chèvre a nakrájané avokádo. Ozdobte pažítkou (ak chcete), polejte dresingom a vychutnávajte! Zvyšok dresingu skladujte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe max. 1 týždeň.

Súvisiace články

Najčítanejšie