Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
TOP letné jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina: Vyskúšajte chutnú polievku z pečených paradajok
Zdielať na

TOP letné jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina: Vyskúšajte chutnú polievku z pečených paradajok

Zdroj: Ikar

Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.

Už dávno sme totiž zvyknutí na to, že mnohé z jedál si nepripravujeme sami, ale kupujeme, a presne tým sa okrádame o vzácne kulinárske zážitky. Ak si chceme jedlo naozaj naplno vychutnať, mali by sme si všetko pripravovať doma a nehľadať skratky.

Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.

 

Ak máte bohatú úrodu paradajok, určite vás poteší tento super chutný a jednoduchý recept, ktorý vám navodí dovolenkovú atmosféru aj doma. 

Polievka z pečených paradajok

Ingrediencie:

  • 1 kg rímskych paradajok
  • 3 PL nesoleného masla
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 jemne nakrájané šalotky
  • 1 stonka šalvie
  • 2 – 3 hrnčeky kuracieho vývaru
  • ½ hrnčeka smotany na šľahanie (plus trochu na ozdobu)
  • Soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
  • ½ hrste nasekanej pažítky
  • syrový sendvič nakrájaný na tyčinky na namáčanie 

    Ikar

Postup:

    1. Rúru predhrejte na 200 °C. Paradajky prekrojte napoly a rovnomerne rozložte na plech. Pečte rezom nadol 30 – 35 minút alebo kým nie sú mierne pripečené a mäkké.
    2. Vo veľkej panvici roztopte maslo na strednom plameni. Pridajte cesnak a šalotku a opekajte domäkka. Potom pridajte pečené paradajky, šalviu a vývar. Priveďte do varu, znížte plameň a nechajte variť 30 až 40 minút alebo kým zmes úplne nezmäkne.
    3. Vyberte šalviu. Primiešajte šľahačku a podľa preferencií osoľte a okoreňte. Prelejte do mixéra. Mixujte, kým nevznikne zmes s konzistenciou, ktorú uprednostňujete.
    4. Horúcu polievku nalejte do misiek. Vychutnajte ju s pár kvapkami čerstvej šľahačky, posypanú pažítkou, mletým korením a s tyčinkami syrového sendviča (ak chcete).
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Joshua Weissman (@joshuaweissman)

Súvisiace články

Najčítanejšie