TOP letné jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina: Vyskúšajte chutnú polievku z pečených paradajok
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Ikar
Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.
Už dávno sme totiž zvyknutí na to, že mnohé z jedál si nepripravujeme sami, ale kupujeme, a presne tým sa okrádame o vzácne kulinárske zážitky. Ak si chceme jedlo naozaj naplno vychutnať, mali by sme si všetko pripravovať doma a nehľadať skratky.
Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.
Ak máte bohatú úrodu paradajok, určite vás poteší tento super chutný a jednoduchý recept, ktorý vám navodí dovolenkovú atmosféru aj doma.
Polievka z pečených paradajok
Ingrediencie:
- 1 kg rímskych paradajok
- 3 PL nesoleného masla
- 4 prelisované strúčiky cesnaku
- 2 jemne nakrájané šalotky
- 1 stonka šalvie
- 2 – 3 hrnčeky kuracieho vývaru
- ½ hrnčeka smotany na šľahanie (plus trochu na ozdobu)
- Soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
- ½ hrste nasekanej pažítky
- syrový sendvič nakrájaný na tyčinky na namáčanie
Ikar
Postup:
-
- Rúru predhrejte na 200 °C. Paradajky prekrojte napoly a rovnomerne rozložte na plech. Pečte rezom nadol 30 – 35 minút alebo kým nie sú mierne pripečené a mäkké.
- Vo veľkej panvici roztopte maslo na strednom plameni. Pridajte cesnak a šalotku a opekajte domäkka. Potom pridajte pečené paradajky, šalviu a vývar. Priveďte do varu, znížte plameň a nechajte variť 30 až 40 minút alebo kým zmes úplne nezmäkne.
- Vyberte šalviu. Primiešajte šľahačku a podľa preferencií osoľte a okoreňte. Prelejte do mixéra. Mixujte, kým nevznikne zmes s konzistenciou, ktorú uprednostňujete.
- Horúcu polievku nalejte do misiek. Vychutnajte ju s pár kvapkami čerstvej šľahačky, posypanú pažítkou, mletým korením a s tyčinkami syrového sendviča (ak chcete).
Zobraziť tento príspevok na Instagrame