Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Do chudnutia sa pustili spoločne, zmenili sa na nepoznanie: Manželia chytili druhý dych
Zdielať na

Do chudnutia sa pustili spoločne, zmenili sa na nepoznanie: Manželia chytili druhý dych

Zdroj: Profimedia

Nezdravý spôsob života a výrazná nadváha im brala nielen energiu, ale aj radosť zo života. Dnes sú z nich úplne iní ľudia a spoločný život si konečne užívajú plnými dúškami.

Nicola a Chris Guilfoyleovci (36) sú trojnásobní rodičia a ešte donedávna mali obaja obrovskú nadváhu, ktorá im bránila vykonávať mnohé bežné činnosti, vrátane plnohodnotne tráveného času so svojimi deťmi, s ktorými sa nevládali hrať ani chodiť na výlety, píše The Sun.

Odborníčka vysvetľuje, na čo všetko vplýva obezita.

Chudnutím sa im zmenil celý život

Obaja sa priznali, že zdravý životný štýl im predtým nič nehovoril a každý večer sa prejedali. Rodičia sa však dostali na hmotnosť, kedy už začali mať obrovské výčitky. Pozerali sa na svoje deti, ako sa šantia a hrajú a jednoducho sa k nim nevládali pridať.

Pre Nicolu však prišiel ten najväčší zlom vtedy, keď sa kvôli svojej nadváhe nevedela zmestiť do horskej dráhy, aby sa s deťmi spustila. Rozhodla sa pripojiť k skupine Slimming World a neskôr sa pridal aj jej manžel a spolu sa pustili do radikálnej premeny.

Obaja si najviac pochvaľovali to, že mohli jesť dokonca viac ako predtým, akurát sa naučili jesť pravidelne a nie hlavne večer a nezdravé jedlá a suroviny začali nahrádzať zdravšími variantmi. 

Profimedia

Zdravý a vyvážený jedálniček a pravidelný pohyb im veľmi rýchlo priniesol prvé výsledky, ktoré ich motivovali pokračovať ďalej. V priebehu roka tak dokopy zhodili fantastických 108 kíl a priznávajú, že sa im úplne zmenil život.

„Predtým boli pre mňa ťažké aj úplne drobné veci, ktoré bežne ľudia považujú za samozrejmé, ako napríklad zaväzovanie šnúrok na topánkach,“ hovorí Nicola, ktorá sa schudnutím zbavila aj nepríjemného pálenia záhy a refluxom, ktorý ju trápil celé roky.

Manželia prezradili aj to, že ľudia, ktorí ich dlho nevideli, ich po schudnutí nevedeli ani spoznať. Obaja sa tešia nielen z lepšieho a štíhlejšieho vzhľadu, ale aj z energie, ktorá im pribudla a z upevnenia ich vzťahu, ako aj vzťahov v celej rodine.

„Odrazu robíme spolu toľko vecí. Od turistiky, športovania, až po spoločné zdravé prípravy jedla. Chudnutie oživilo naše manželstvo a zmenilo naše životy od základov,“ pochvaľujú si spoločne.

Klobúk dole za tie fantastické výsledky! Nech im to vydrží!

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie