Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tvarohový zákusok bez múky a cukru: S takýmto chutným zákuskom ešte aj schudnete!
Zdielať na

Tvarohový zákusok bez múky a cukru: S takýmto chutným zákuskom ešte aj schudnete!

Zdroj: Instagram

Rady by ste si pochutnali na nejakej naozaj chutnej sladkosti, no nechcete z nej pribrať? Vyskúšajte recept na zákusok, ktorý je ideálny, ak zhadzujete kilá do plaviek.

Barbora Gamanová je výživová poradkyňa, ktorá na sebe vyskúšala, čo so ženským telom dokáže zdravá a vyvážená strava urobiť. Napokon, s jej jedálničkom pravidelne chudne nielen Zuzana Plačková, ale desiatky Sloveniek. 

Aj Zuzane Vačkovej sa podarilo schudnúť. Ako? Zmenou jedálnička a športom!

Barbora pred pár rokmi vážila cez sto kilogramov, no podarilo sa jej radikálne schudnúť. Ako? Nie hladovaním, ale špeciálne zostaveným jedálničkom! Ak si cez víkend chcete pochutnať na sladkom, no nemať z toho výčitky, vyskúšajte práve zákusok z Barborkinej dielne. Je nielen chutný, ale kalórie pri ňom počítať určte nemusíte!

Ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 3 PL kakao
  • Flavdrops (kvapky s nulovým obsahom kalórií určené na ochutenie pripravovaných jedál)
  • jemný tvaroh
  • jahody
  • soľ

Postup:

"Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh, aby sa bielka dobre šľahali pridáme štipku soli. V druhej nádobe si vyšľaháme žĺtka, flavdrops a kakao. Potom obe hmoty spojíme, ale penu primiešame opatrne. Trúbu si predhrejeme na 180°C. Na plech (38x26 cm) dáme papier na pečenie a vylejeme našu zmes a pečieme 12 min. Cesto necháme vychladnúť. Prekrojíme ho na dve časti a tu spodnú natrieme tvarohom (môžete ho aj ochutiť flavdrops), poukladáme jahody nakrájané na plátky a tvarohom natrieme aj druhú časť cesta. Spodné cesto prikryjeme druhou časťou. Teraz je na vás, či chcete nejako koláčik ozdobiť," opísala prípravu chutného dezertu Barbora. 

Zaujímavé recepty a kopec zábavy zažijete každý pracovný deň o 18.00 na JOJ-ke s reláciou Bez servítky!

Súvisiace články

Najčítanejšie