Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Chutný, zdravý a rýchly koláč od Gáboríkovej: Toto sladké pokušenie kraľuje medzi Slovenkami
Zdielať na

Chutný, zdravý a rýchly koláč od Gáboríkovej: Toto sladké pokušenie kraľuje medzi Slovenkami

Zdroj: Instagram/iversanns

Bývalá tanečnica je šikovná gazdinka a jej recepty si mnohé ženy veľmi obľúbili. Jej tvarohový koláč zvládne pripraviť naozaj každý a váš rozpočet rozhodne nezruinuje.

Možno aj vám pomaly dochádzajú nápady, čo navariť a napiecť svojim najbližším. Ak áno, rozhodne sa oplatí inšpirovať práve Ivanou Gáboríkovou. 

Pre kulinárske inšpirácie netreba chodiť ďaleko! Top šéfkuchári vám prezradia, ako si aj z domácich zásob vyčarovať super jedlo v šou Moja mama varí lepšie ako tvoja!

​Hoci Ivana oveľa častejšie varí ako pečie, ani príprava chutných maškŕt jej nie je cudzia. Nedávno sa na Instagrame pochválila veľmi rýchlym, no chutným koláčom, ktorý sa medzi Slovenkami stal hitom! 

Ingrediencie:

250 g tvarohu
1/2  hrnčeka mlieka
4 lyžice krupicovej kaše
2 vajcia
50 g hrozienok
4 lyžice medu
hrsť vlašských orechov

Postup:

"Krupicu zalejeme mliekom, premiešame a necháme 10-15 minút odstáť, občas premiešame. Potom pridáme zvyšné prísady a vymiešame jednotné cesto. Pečieme na 200°C cca 40-50 minút. Ja som použila nádobu na cheesecake 20 cm a vystlala ju papierom na pečenie. Dobru chuť!" praje Ivana.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Pečiem len malokedy, ale ked sa k tomu odhodlam, tak to musi byt nieco velmi rychle a light?Lebo koniec koncov,to vzdy zjem cele ja??‍♀️ . Ostal mi tvaroh v chladnicke a dnes koncila zaruka, tak som zamiesila cesto na zdravy, rychly a lahky kolacik, ktory je vhodny aj na ranajky??? Potrebujeme: 250g tvarohu pol hrnceka mlieka 4 lyzice krupicovej kase 2 vajcia 50 g hrozienok 4 lyžice medu hrsť vlasskych orechov Postup: -krupicu zalejeme mliekom, premiešame a necháme 10-15 minút odstáť, obcas premiesame - potom pridáme zvyšné prísady a vymiešame jednotné cesto Pecieme na 200’C cca 40-50min Ja som pouzila nadobu na cheesecake 20cm a vystlala ju papierom na pecenie. Dobru chut!??

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns),

Súvisiace články

Najčítanejšie