Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
3 české sestričky opísali svoju prácu s pacientmi nakazenými koronavírusom: Zvládli by ste to aj vy?
Zdielať na

3 české sestričky opísali svoju prácu s pacientmi nakazenými koronavírusom: Zvládli by ste to aj vy?

Zdroj: facebook/VFNPraha

Sú v prvej línii boja s vírusom a hociktorý deň v službe sa môžu nakaziť, napriek tomu nestrácajú nadhľad a humor! Reč je o trojici českých sestričiek, ktoré sa starajú o pacientov s ochorením COVID-19.

Tlieskali ste aj vy niektorý večer zdravotníkom, aby ste aspoň takto symbolicky vyjadrili podporu tým, ktorí zachraňujú životy? Asi len málokto z nás si dokáže predstaviť, čo lekári a sestry, ktorí sa starajú o pacientov s ochorením COVID-19, prežívajú. 

Nezmeškajte tretie pokračovanie bláznivej komédie Fakjú, pán profesor 3 na JOJ-ke!

​Aj preto sa na českej spravodajskej televízii ČT24 objavil krátky rozhovor s troma sestrami z Kliniky anestéziológie, resuscitácie a intenzívnej medicíny vo Všeobecnej fakultnej medicíny v Prahe, ktoré sa starajú o pacientov s koronavírusom. Počas prestávky opísali, ako vnímajú svoju prácu aj to, aká je namáhavá. Sestry priznali, že sa na toaletu nedostanú aj 3-4 hodiny, niekoľko hodín sa nemôžu napiť, majú ekzémy na rukách z rukavíc, nemôžu ísť za rodičmi, keďže sa boja, aby ich náhodou nenakazili... To je len zlomok toho, čo tieto sestry prežívajú. Napriek náročnej úlohe ich práca stále baví a nevzdávajú sa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie