Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
TOP 10-minútový tréning, ktorý vás dá do formy: Spáľte ním tuk
Zdielať na

TOP 10-minútový tréning, ktorý vás dá do formy: Spáľte ním tuk

Zdroj: Pixabay.com

Potrebujete sa po sviatkoch trochu rozhýbať a naštartovať svoje telo? Ukážeme vám krátky tréning, ktorý vás nakopne. Jediné, čo budete potrebovať je švihadlo.

Cvičiť so švihadlom sa dá vždy a všade, pričom táto pomôcka je neuveriteľne lacná a jednoduchá. Napriek tomu sa s ňou dá precvičiť takmer celé telo.

Cvičiť môžete aj doma, stačí vedieť, ako na to!

Pri skákaní cez švihadlo zapájate všetky svaly nôh. Cvičenie teda predstavuje veľmi intenzívny tréning na precvičenie dolnej polovice tela, a čo sa týka hornej časti tela, môžete precvičiť chrbtové svaly, predlaktia, prsia, bicepsy, tricepsy a brucho. Pravidelným cvičením so švihadlom posilníte nielen vaše svaly, ale aj kĺby a šľachy, čo predstavuje výbornú prevenciu pred zraneniami.

Vynikajúci spaľovač tukov

Určite oceníte, že okrem posilnenia kardiovaskulárnej kondície sa vám podarí spáliť aj veľké množstvo kalórií. Tým sa vám podarí zbaviť zvyškov tukov v pomerne krátkom čase. Hoci sa väčšinou jedná o anaeróbnu aktivitu, stimuluje metabolizmus a zvyšuje úroveň bazálneho metabolizmu. Skákanie cez švihadlo sa nachádza na vrchole tabuliek energetickej spotreby – za hodinu pri ňom spálite okolo 700 kcal. Je to jedna z najintenzívnejších foriem cvičenia, ktorá vám zabezpečí najefektívnejšie spaľovanie telesného tuku

trening so svihadlom

Profimedia.sk

​Tréningy so švihadlom

Ak práve nie ste v ideálnej kardiovaskulárnej kondícii, nemali by ste so švihadlom zo začiatku cvičiť dlhšie ako 5-10 minút. Keď už však pocítite, že sa vaša vytrvalosť zvýšila, môžete si dovoliť tréning v trvaní 20-30 minút. Skákanie cez švihadlo môžete do tréningu zaradiť 2-3 razy týždenne k bežnému tréningu v posilňovni.

10-minútový tréning pre začiatočníkov

Po krátkom zahriatí si zatočte švihadlom najskôr v jednej ruke, a potom v druhej ruke, aby ste si zvykli na to, aké je ťažké a ako reaguje na rotačný pohyb rúk. Teraz skáčte cez švihadlo 30 sekúnd a ďalších 30 sekúnd skáčte mimo švihadlo. Takto pokračujte asi 10 minút s tým, že budete predlžovať dobu skákania cez švihadlo z 30 sekúnd až na jednu minútu. Potom sa uvoľnite a vykonajte záverečný strečing.

Súvisiace články

Najčítanejšie