Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Megachutná večera ideálna v horúčavách: Tieto plnené cukety si zamiluje celá rodina
Zdielať na

Megachutná večera ideálna v horúčavách: Tieto plnené cukety si zamiluje celá rodina

Zdroj: Jana Šimkovičová/cvičte.sk

Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept. Pripravili sme ho pre vás ako ďalšiu inšpiráciu pre zdravé a chutné jedenie.

Cukety dostanete celoročne, takže si tento recept môžete pripraviť kedykoľvek vás to napadne. Ak by vám to nestačilo, pokojne ich môžete mať ako zeleninovú prílohu napríklad k mäsu na prírodno alebo k rybe. 

Zaujímavé recepty aj zábavu ponúka relácia Moja mama varí lepšie

​Ak by ste si ich chceli pripraviť ako večeru po tréningu, tak ich naplňte aj cottage cheesom alebo bryndzou, dostanete do tela viac bielkovín.

Ingrediencie:

  • cukety (pre 4 porcie potrebujeme 4 kusy)
  • paradajky 2ks
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mozarella, parmezán, syr na strúhanie
  • bazalka
  • štipka soli a korenie

Postup:

Cukety umyjeme, odrežeme konce a každú prerežeme na polovicu. Vydlabeme vnútro cukiet, ktoré si odložíme do misky. Vydlabané cukety si odložíme na plech.

Príprava plnky:

V hrnci si na oleji opražíme cibuľku. Vydlabanú dužinu z cukety, ktorú sme si odložili, pokrájame na drobné kúsky a pridáme k cibuli, kde celú zmes podusíme. Keď cuketa zmäkne, pridáme na drobno nakrájané paradajky. Pridáme bazalku, štipku korenia a soli a podusíme ďalších 10 minút tak, aby sa nám paradajky veľmi nerozvarili. Keď máme zmes hotovú, začneme ňou plniť cukety. Úplne na koniec posypeme cukety syrom a dáme piecť. Pečieme v rúre na 180° zhruba 15 až 20 minút.

Jana Šimkovičová/cvičte.sk

Recepty z cukety nájdete aj v knihe Zdravé rýchlovky, ktorá obsahuje 60 skvelých a hlavne zdravých a rýchlych receptov na každý deň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie