Megachutná večera ideálna v horúčavách: Tieto plnené cukety si zamiluje celá rodina
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Jana Šimkovičová/cvičte.sk
Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept. Pripravili sme ho pre vás ako ďalšiu inšpiráciu pre zdravé a chutné jedenie.
Cukety dostanete celoročne, takže si tento recept môžete pripraviť kedykoľvek vás to napadne. Ak by vám to nestačilo, pokojne ich môžete mať ako zeleninovú prílohu napríklad k mäsu na prírodno alebo k rybe.
Zaujímavé recepty aj zábavu ponúka relácia Moja mama varí lepšie
Ak by ste si ich chceli pripraviť ako večeru po tréningu, tak ich naplňte aj cottage cheesom alebo bryndzou, dostanete do tela viac bielkovín.
Ingrediencie:
- cukety (pre 4 porcie potrebujeme 4 kusy)
- paradajky 2ks
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- mozarella, parmezán, syr na strúhanie
- bazalka
- štipka soli a korenie
Postup:
Cukety umyjeme, odrežeme konce a každú prerežeme na polovicu. Vydlabeme vnútro cukiet, ktoré si odložíme do misky. Vydlabané cukety si odložíme na plech.
Príprava plnky:
V hrnci si na oleji opražíme cibuľku. Vydlabanú dužinu z cukety, ktorú sme si odložili, pokrájame na drobné kúsky a pridáme k cibuli, kde celú zmes podusíme. Keď cuketa zmäkne, pridáme na drobno nakrájané paradajky. Pridáme bazalku, štipku korenia a soli a podusíme ďalších 10 minút tak, aby sa nám paradajky veľmi nerozvarili. Keď máme zmes hotovú, začneme ňou plniť cukety. Úplne na koniec posypeme cukety syrom a dáme piecť. Pečieme v rúre na 180° zhruba 15 až 20 minút.
Jana Šimkovičová/cvičte.sk
Recepty z cukety nájdete aj v knihe Zdravé rýchlovky, ktorá obsahuje 60 skvelých a hlavne zdravých a rýchlych receptov na každý deň.