Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Jednoduché, lacné a rýchle: Super nápady, ako kreatívne vyzdobiť veľkonočné vajíčka
Zdielať na

Jednoduché, lacné a rýchle: Super nápady, ako kreatívne vyzdobiť veľkonočné vajíčka

Zdroj: youtube/Panduro Webtube/Ani5972's DIY Channel

Tieto tipy ocenia všetci, ktorým zdĺhavé zdobenie vajíčok nič nehovorí. Stačí vám pár drobností, chvíľka času a výsledok naozaj stojí za to!

Veľká noc už klope na dvere a rozmýšľate, čím si vyzdobiť svoj príbytok? Ušetrite si peniaze, zapojte fantáziu a vytvorte si dekorácie, ktoré vám urobia oveľa väčšiu radosť, ako tie z obchodu.

Tieto DIY nápady sú také jednoduché, že ich určite zvládnu aj väčšie deti. S menšími to vyskúšajte spolu, okrem krásnej výzdoby sa aj skvelo zabavíte a precvičíte jemnú motoriku.

Prírodné motívy pomocou cibuľových šupiek

Budete potrebovať: vajíčka, nastrihané staré silonky, rôzne listy, špagát, cibuľové šupky, ocot, soľ

Postup: Silonky rozstrihajte na také časti, aby sa do nich dalo zabaliť vajíčko. Na vajíčko opatrne prikladajte listy kvetov či bylín, upevnite silonkou a konce priviažte alebo zauzlite. Do hrnca s cibuľovými šupkami vložíte vajíčka, zalejte vodou, pridajte ocot a soľ. Varte 10 -12 minút a potom ich schlaďte studenou vodou a opatrne vyberte zo siloniek. Pre iné sfarbenie môžete namiesto cibuľových šupiek použiť napríklad červenú kapustu, prípadne na žlto farbiacu kurkumu.

Vajíčka zdobené technikou decoupage

;

Budete potrebovať: natvrdo uvarené biele vajíčka alebo vyfúknuté, servítku s pekným motívom alebo kvety vytlačené na papieri, nožnice, štetec a lepidlo (Mod Podge alebo iné lepidlo na decoupage).

Postup: Vystrihnite tvary, ktoré chcete mať na vajíčku. Opatrne naneste na vajíčko tenkú vrstvu lepidla, priložte naň vystrihnutý vzor a pretrite ešte raz tenkou vrstvou lepidla. Nechajte vyschnúť a naneste ešte jednu vrstvu lepidla pre lesklý vzhľad.

Inšpirujte sa aj ďalšími kreatívnymi nápadmi na zdobenie vajíčok v galérii:

Súvisiace články

Najčítanejšie