Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odkaz mužom, ktorí sa jej smiali kvôli nadváhe: S týmto budete súhlasiť aj vy!
Zdielať na

Odkaz mužom, ktorí sa jej smiali kvôli nadváhe: S týmto budete súhlasiť aj vy!

Zdroj: Facebook

Slová tejto ženy zdieľali ľudia z celého sveta, pozrite sa, prečo!

Shelly Proebstel z Nového Zélandu sa rozhodla zverejniť svoj príbeh, aby otvorila oči ľuďom, ktorí verejne urážajú a ponižujú iných kvôli tomu, že nemajú ideálne miery.

Keď sa Shelly jedného dňa vybrala na pláž, všimla si hlúčik mladých mužov, ktorí na ňu ukazovali a posmievali sa jej, že sa odvážila obliecť si bikiny na verejnosti.

Hoci ju to zabolelo a v tej chvíli zostala zahanbená, nezakryla sa a namiesto toho napísala mladým mužom a nielen im, odkaz, s ktorým sa stotožnilo mnoho ľudí. 

Facebook

Odkaz tým, ktorí sa posmievajú ľuďom s nadváhou

„Uvedomte si, že práve kvôli ľuďom, ako ste vy, ženy nemajú žiadne sebavedomie, nevedia sa uvoľniť, keď si majú obliecť plavky, či kratšie šaty.

Kvôli vám sa chorobne snažia zbaviť každého kila, ktoré ich delí od ideálnych mier. Mnohé sa dokonca neodvážia nosiť krátke rukávy a tielka, aby im nebolo vidieť silné ruky.

Keď nabudúce uvidíte na pláži v bikinách niekoho s postavou, akú mám ja, skúste sa predtým, ako ho budete zosmiešňovať, zamyslieť nad tým, akú škodu tým môžete napáchať.

Nezáleží na tom, či je to človek mladý, alebo starý, či je to žena, alebo muž. Nemôžete vedieť, či je tento človek dostatočne odolný, a či ho váš výsmech úplne neodrovná."

Aj Shelly priznala, že výsmech mužov ju zasiahol a najskôr si chcela brucho zakryť uterákom. Po chvíli sa ich rozhodla úplne ignorovať, odložila uterák a pyšne si v bikinách užila pekné chvíle na pláži.

"Rodičia, prosím vás, učte svoje deti, že neexistuje žiadna ideálna postava, žiadne dokonalé miery. Naučte ich, aby nehodnotili ľudí podľa veľkosti brucha, ale aby sa každému pozerali do očí.

Vyzývam vás, aby ste ich naučili byť láskaví ku všetkým ľuďom bez ohľadu na ich vonkajší vzhľad. Naučte ich prijímať ľudí podľa toho, akí sú vo vnútri…”

So slovami tejto ženy súhlasia mnohí ľudia z celého sveta a my sa pridávame k nim. Nezáleží na tom, či je človek štíhly a krásny, alebo má nadváhu či nejaký nedostatok na tele, každý jeden človek na zemi si zaslúži byť akceptovaný taký, aký je.

Facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie