Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
6 mužských vlastností, ktoré by prospeli každej žene: TOTO robia chlapi lepšie!
Zdielať na

6 mužských vlastností, ktoré by prospeli každej žene: TOTO robia chlapi lepšie!

Zdroj: Profimedia

Koľkokrát ste vyslovili vetu, že muži to majú v živote ľahšie? Možno by sme si mali všetky priznať, že si zbytočne veľa vecí pripúšťame, komplikujeme, a niekedy si zabúdame ten život iba jednoducho vychutnávať. Tak, ako to vedia muži!

Hoci ich správanie neustále kritizujeme a nechápeme ich konanie, je pravdou, že v mnohom majú pravdu. Skúsme si zopár mužských vlastností osvojiť, určite nám prospejú a budeme šťastnejšie.

Byť občas tak trochu chlapom (aj keď ste žena) totiž vôbec nie je na škodu!

Neriešia šediny, vrásky, či každodenné líčenie pred zrkadlom. Nesťažujú sa, že si nemajú čo obliecť, nevadí im pár kíl navyše a vedia relaxovať aj v absolútnom neporiadku. Toto síce my ženy nedokážeme, ale muži majú aj niekoľko vlastností, ktoré by sme sa mohli od nich naučiť.

1. Muži sú viac uvoľnení

Tiež máte pocit, akoby ste mali namiesto chlapa jedno dieťa navyše? My ženy sme  prirodzene zodpovednejšie a citlivejšie a niekedy nás ide zo správania našej polovičky rozhodiť. Naučte sa od mužov brať život a všetky povinnosti s väčšom ľahkosťou. Naozaj nie je nutné, aby bolo všetko perfektné. Prišli ste domov a našli ste ho, ako sedí s vyloženými nohami uprostred neporiadku? Kašlite na upratovanie, sadnite si k nemu a poproste ho o kávu!

Profimedia

​2. Nerobia viac vecí naraz

Prečo sa hráte na superženu a snažíte sa zvládať niekoľko vecí naraz? Je nutné variť tri jedlá v tom istom čase, popri tom drhnúť kúpeľňu, okrikovať deti  ešte aj klebetiť s kamarátkou cez skype? Výsledkom je akurát to, že ste nervózna, pripálite jedlo, nevenujete sa dostatočne deťom a cítite sa vo vašom byte ako slúžka. V tejto situácii sa hodí ďalšia mužská vlastnosť, ktorou by ste sa mohli inšpirovať. Muži zásadne robia len jednu vec. Na tú sa sústredia a urobia ju na sto percent, aj keď im to niekedy trvá celý deň.

3. Sú sebavedomí

Ak majú muži niečoho naozaj priveľa, tak je to rozhodne sebavedomie. Až na pár výnimiek, ho má väčšina na rozdávanie, preto sa nebojte, a pokojne ho od nich preberte. Zdravé sebavedomie vám pomôže pri každej situácii, sledujte mužov, ako im to ide!

joj.sk

4. ​Nevadí im neporiadok

Všimli ste si, že chlapi majú celkom iné optické vnímanie ako ženy? Keď sa vyzliekajú, zavesia každý kus oblečenia na iné miesto, nevšimnú si, že im cestou opadalo blato z topánok, nemajú pocit, že dva týždne neumytá dlážka, je taký problém. Nechápu, že umytý riad sa musí aj odložiť a prečo nás vytáča do nepríčetna oprskané zrkadlo v kúpeľni. Namiesto toho, aby sme sa trochu poučili a poľavili zo svojich nárokov, stali sa z nás žienky domáce, ktoré už nevedia bez prachovky v ruke existovať. Skúste sa niekedy jednoducho vykašľať na upratovanie a nájdite si čas na oddych a relax. Myslíte si, že sa niečo stane, ak si dáte neožehlené veci a niekoľko dní sa nebude vysávať? Bez prachovky, mopu, či žehličky v ruke, sa konečne budete môcť venovať aj sebe a partnerovi.

5. Nevzdávajú sa svojich koníčkov  

Aj muži majú prácu a povinnosti, napriek tomu si vedia nájsť čas na svoje koníčky, či priateľov. Problémom žien sú opäť povinnosti a domácnosť, kvôli ktorým sa  aktivity mimo domu postupne znižujú na absolútne minimum. Koníčky odkladáme, nevieme dodržať pravidelnosť v cvičení a s priateľkami sa "stretávame" väčšinou len na sociálnych sieťach. Prestaňte zo seba robiť otrokyne a nájdite si pravidelne čas aj na seba. Či už koníček, kurz, či klábosenie s kamarátkami na kávičke. Uvidíte, ako vám to prospeje. Jeden večer sa rodina bez vás zaobíde.

Pinterest

6. Hovoria menej, ale jasne

Ženy potrebujú donekonečna riešiť, rozpitvávať veci, ktoré sa už stali a aj tak sa nedajú zmeniť, alebo rozprávajú v náznakoch a očakávajú, že to chlapovi "docvakne." Muži hovoria (až na pár výnimiek) oveľa menej, ale zato jasnejšie. Skúste sa na seba niekedy pozrieť z jeho strany. Bavilo by vás donekonečna počúvať príhody vašej kolegyne a čo všetko ste zažili s dieťaťom na pieskovisku? Iste, potreba "kvákať" je pre nás ženy životne dôležitá a aj keby sme veľmi chceli, nedokážete sa jej vzdať. Ďalšia motivácia, aby ste si udržiavali kontakty s priateľkami. Ak si pravidelne poklebetíte, prídete domov spokojnejšia a taký bude aj váš partner. Nemusí predsa vedieť o všetkom. Zmierte sa s tým, že vás aj tak väčšinou nepočúva...

Súvisiace články

Najčítanejšie