Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čo o ľuďoch prezrádzajú magické zelené oči? O tomto ste určite ani netušili!
Zdielať na

Čo o ľuďoch prezrádzajú magické zelené oči? O tomto ste určite ani netušili!

Zdroj: unsplash.com

Každá farba očí má mnoho odtieňov a vraj neexistujú dvaja ľudia, ktorí by ich mali úplne rovnaké. Ak sa v tých vašich nachádza aj odtieň zelenej, určite vás bude zaujímať, čo to o vás hovorí.

Zelená farba očí patrí medzi najvýnimočnejšiu farbu, pretože zelenookých ľudí je zo všetkých najmenej. Možno práve preto sa odjakživa spájala s mystikou a poverami. Čo z toho je skutočne pravda?

Akí sú ľudia so zelenými očami?

  • Mimoriadne atraktívni pre opačné pohlavie
  • Zábavní a obľúbení v kolektíve
  • Vyznávajú zdravý životný štýl a väčšinou žijú dlho
  • Majú silné citové väzby
  • Sú vášniví, ale verní

unsplash.com

​Charakteristické vlastnosti

Sú húževnatí a cieľavedomí, ale aj poriadne tvrdohlaví. Prekážky v živote aj v práci zvládajú ľavou zadnou, väčšinou ich berú ako výzvu. Sú to realisti, ktorí vedia každú situáciu posúdiť s chladnou hlavou. Majú silnú intuíciu vďaka ktorej dokážu človeka prekuknúť hneď pri prvom stretnutí. Sú to úspešní ľudia s dobrými organizačnými schopnosťami, ktorí však netúžia po vedúcich funkciách.

Napriek príťažlivosti a osobitému čaru si zelenookí ľudia ťažko hľadajú partnerov, najmä preto, že sú nesmierne citliví. Ťažko znášajú krivdu a ak im niekto ublíži, trápi ich to celé roky. 

Instagram

Zdravotné riziká

Tak ako aj pri svetlej koži, aj svetlejšie dúhovky naznačujú nedostatok pigmentu, tzv. melanínu, čo vedie k väčšej citlivosti na slnečné svetlo. Týka sa to nielen zelených, ale všetkých svetlých odtieňov očí. Znamená to, že máte väčšie riziko poškodenia zraku zo slnka, tiež vám viac hrozí očná degenerácia a typy straty videnia, ktoré majú tendenciu súvisieť aj s vekom. Vo vašom prípade sa do kvalitných slnečných okuliarov určite oplatí investovať. Nezabudnite ich nosiť vždy, keď svieti slnko, nielen v lete!

Zelenooké celebrity

Aj medzi známymi svetovými osobnosťami nájdete mnoho ľudí so zelenými očami, medzi nimi napríklad Channing Tatum, Jude Law, Robbie Williams, Tom Cruise, Emma Stone, Kristen Stewart, Rihanna a niekoľko ďalších.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie