Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
10 užitočných beauty trikov, ktoré dokážu spomaliť starnutie: Začnite ešte dnes!
Zdielať na

10 užitočných beauty trikov, ktoré dokážu spomaliť starnutie: Začnite ešte dnes!

Zdroj: unsplash.com

Krása nie je len o dobrej genetike. Verte, že svoj vzhľad a mladosť môžete výrazne ovplyvniť aj bežnými návykmi. Tieto sa oplatí dodržiavať!

Osvojte si tieto beauty triky ešte dnes a o pár rokov budete vďačné, že ste s nimi začali.

Dvíhajte nohy dohora

Po náročnom dni, najmä, ak ste chodili vo vysokých podpätkoch, je tento trik na nezaplatenie. Vyložte si nohy hore napríklad pri telefonovaní alebo pri pôsobení pleťovej masky. Tento zvyk vám pomôže predísť kŕčovým žilám, zmierni opuchy nôh a pomôže vám dobre sa zrelaxovať. 

brightside.me

​Používajte SPF faktor po celý rok

Možno vám to pripadá zvláštne, ale používanie opaľovacích krémov počas celého roka je naozaj užitočným zvykom. Slnečné žiarenie ovplyvňuje našu pokožku aj v zime a na jeseň. Štúdie ukázali, že ľudia, ktorí používajú SPF krém počas celého roka, starnú o 24 percent pomalšie ako tí, ktorí to neurobia. Z tohto dôvodu sa odporúča nosiť tiež slnečné okuliare, takže ich určite neodkladajte ani na zimu!

Profimedia.sk

​Nezanedbávajte pokožku na krku

Pokožka na krku je tenká a zraniteľná, rovnako, ako napríklad pokožka na očných viečkach.  Práve na týchto miestach sa prejavujú prvé známky starnutia. Venujte týmto partiám dôkladnú starostlivosť, jej základom je perfektná hydratácia.

brightside.me

Noste so sebou fľašu vody

Väčšina z nás vie, aký je pitný režim dôležitý, ale často na neho zabúdame, najmä ak máme veľa povinností, či pracovných stretnutí na rôznych miestach. Kúpte peknú opakovateľne použiteľnú fľašu a vždy ju majte pri sebe. Ocení to nielen vaša pokožka ale aj zdravie celého tela. 

triathlons.thefuntimesguide.com

Investujte do kvalitných obliečok

Mnoho ľudí sa ráno prebudí s unavenou a odtlačenou tvárou. Nevhodná posteľná bielizeň, do ktorej máme tvár doslova „ponorenú“ vedie k predčasným vráskam a neprospieva ani vlasom. Investujte do obliečok hodvábnych alebo saténových a vaša pleť sa vám poďakuje. Kĺzavý pohyb minimalizuje trenie a vaša pleť aj vlasy budú vyzerať okamžite lepšie a zdravšie. 

brightside.me

​Pozor na príliš stiahnuté vlasy

Skúsený kaderník okamžite spozná, ktoré ženy nosia pričasto stiahnuté konské chvosty. Veľmi silné stiahnutie vlasov gumičkou ich oslabuje a môžu začať aj nadmerne vypadávať. Ak je to možné, noste voľnejšie účesy, alebo začnite používať špirálovité gumičky.

brightside.me

​Dodržujte pravidlo 2/30

Toto jednoduché pravidlo vám pomôže zostať fit bez väčšieho úsilia. Ľudia, ktorí sledujú televíziu viac ako 2 hodiny denne, sú náchylnejší na konzumáciu sladkých a nezdravých snackov. Ak si urobíte po tomto čase pauzu a zacvičíte si 30 minút, vyhnete sa nenápadnému priberaniu.

brightside.me

Použite zubnú niť a ústnu vodu

V škole sme sa učili, že by sme si mali čistiť zuby 2 krát denne. Ale to nestačí na to, aby mali žiarivo biele a zdravé zuby. Naučte sa používať zubnú niť a ústnu vodu po každom jedle, nielen že budú vaše zuby krajšie, ale nebudete musieť navštevovať zubára tak často. 

brightside.me

Pozor aj na smartfóny

Plastickí chirurgovia upozorňujú, že v poslednom desaťročí sa zvýšil výskyt vrások na krku a v okolí brady u žien mladších ako 40 rokov. Poloha hlavy smerom dole pri pohľade na smartfón pôsobí na svaly a pokožku na krku negatívne. To je dôvod, prečo máme na krku výrazné ryhy a dvojitú bradu. Zvyk držať knihu alebo smartfón na úrovni vašich očí pomôže zabrániť predčasnému vzniku vrások. Nezabúdajte si tiež svoje mobilné zariadenia vypínať aspoň hodinu pred spánkom. Tento zvyk pomôže vášmu telu produkovať viac melatonínu, ktorý spomaľuje proces starnutia.​

Profimedia

Držte mobil ďalej od tváre

Držanie smartfónu ďalej od tváre je najlepšou vecou, ktorú môžete urobiť na ochranu vašej pokožky. Odborné výskumy dokázali, že obrazovka mobilu obsahuje 18-krát viac baktérií ako splachovač na toalete vo verejnej kúpeľni. Dobrým zvykom, ktorý sa oplatí dodržiavať, je pravidelné čistenie obrazovky antibakteriálnymi utierkami.

Toto je zoznam vecí, na ktorých sa nachádza viac baktérií ako na záchodovej mise!

Súvisiace články

Najčítanejšie