Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Blíži sa magický MODRÝ MESIAC: Ako nás ovplyvní tento mimoriadny úkaz?
Zdielať na

Blíži sa magický MODRÝ MESIAC: Ako nás ovplyvní tento mimoriadny úkaz?

Zdroj: Profimedia

Blue Moon nám prinesie dokonalé nebeské divadlo, ktoré mohli ľudia sledovať naposledy pred vyše 150 rokmi. Nenechajte si ho ujsť!

Tzv. Modrý Mesiac budeme môcť sledovať v stredu 31. januára 2018. Tento kalendárny mesiac to bude už druhý spln, ktorý bude naozaj výnimočný!

Modrý Mesiac bude červený

Ojedinele sa môže stať, že mesiac bude naozaj sfarbený do modra, ale museli by byť na to vhodné podmienky, do modra ho dokážu sfarbiť častice prachu a dymu. Mesiac v tento deň bude mať skôr červený odtieň.

Profimedia

Modrý Mesiac bude výnimočný aj tým, že v rovnaký deň sa vyskytne druhý spln v kalendárnom mesiaci, a tiež nastane aj úplné zatmenie Mesiaca. Práve pri úplnom zatmení Mesiaca tieň našej Zeme nasvieti Mesiac do červena.

Supermesiac či zatmenie mesiaca sú na rozdiel od zatmenia slnka úplne bezpečné pre oči, preto sa môžete na oblohu pozerať tak dlho, ako chcete. Určite to bude stáť za to, tak si toto nebeské divadlo nenechajte ujsť!

Ako bude Blue Moon pôsobiť na náš organizmus?

V tento deň môžete pociťovať to, čo pri každom splne. Najmä ľudia, ktorí sú citliví na spánok, môžu byť nervóznejší, podráždení, časté sú problémy so zaspávaním, môžete sa zobudiť sa ráno totálne vyčerpaní a podobne. Ideálne je, neplánovať si na tento deň veľa vecí a dopriať si viac relaxu, dlhý kúpeľ či krátke dychové cvičenia alebo meditáciu. 

Ak chcete vedieť o sile splnu viac, prečítajte si, ako vplýva na jednotlivé znamenia horoskopu.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie