Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Schudnite podľa horoskopu: Znamenie vám napovie, ako zhodíte najrýchlejšie
Zdielať na

Schudnite podľa horoskopu: Znamenie vám napovie, ako zhodíte najrýchlejšie

Zdroj: Profimedia

Dali ste si predsavzatie, že tento rok konečne schudnete? Vyskúšajte to pomocou astrológie, hviezdy vám poradia spôsob, ktorý u vás zafunguje!

Niekomu stačí vypustiť sladkosti, iný potrebuje trochu náročnejší režim, aby zhodil. Čo pomôže práve vám?

Baran

Barani majú rýchly metabolizmus. Avšak teraz v zime, keď sa veľmi nehýbete, potrebujete aj vy trochu zhodiť. Vyhnite sa tučným a mastným jedlám, pridajte pohyb a zmeny uvidíte veľmi skoro. Pozor, Barani sú tvrdohlaví a vášniví. Môžete teda s diétou začať s nadšením, ale čoskoro vás to môže prestať baviť. Najlepšia diéta pre vás je pikantná a pestrá strava, ktorá vás nebude nudiť. Odporúčame pravidelné váženie. Vhodná je pre vás tiež Atkinsonova diéta.

Býk

Býci bojujú so svojou váhou dosť ťažko, pretože milujú jedlo a je pre nich ťažké sa ho vzdať. Nájdite si preto nejakú diétu, ktorá obsahuje recepty s nízkym obsahom tukov, v ktorej je veľa ovocia, zeleniny a obilnín. Naučte sa recepty, ktoré vás budú baviť a vy tak nebudete musieť prinášať veľké obete. Vhodnou diétou pre vás je Paleo diéta, pri ktorej je nutné vypustiť sacharidy a obilniny. Je ideálna pre tých, ktorí majú radi mäso, zeleninu a ovocie. To môžete jesť bez obmedzenia a pôstov. Nezabúdajte ani na cvičenie, to je pre vás nevyhnutné.

Profimedia

​Blíženci

Blíženci nie sú vyberaví a majú radi zaujímavé a nové pokrmy. Radi experimentujú a ich chybou býva, že jedia za pochodu a nedoprajú si na jedlo dostatok času. Milujú fast foody a kalorické jedlá. Blíženci ale potrebujú rozmanitú výživu! Odporúčame stredomorskú stravu, makrobiotickú diétu alebo ketónovou diétu, kedy jete najmä bielkoviny.

Rak

Raci milujú varenie a najlepšia časť tejto činnosti je ochutnávanie svojich vlastných výtvorov pred podávaním. Predsa by neponúkli návšteve niečo, čo nechutí dobre! Avšak to môže viesť k tomu, že priberajú na váhe. Skúste preto tento rok variť, ale menej ochutnávať. Zamerajte sa na nízkotučné potraviny obsahujúce veľa vlákniny a uvidíte, že nebudete mať chuť neustále zobať a ochutnávať. Prospejú vám prechádzky, ideálne v čase splnu, schudnete potom rýchlejšie. Hodí sa k vám tiež chrono diéta, kedy jete v správny čas správne potraviny. Nesmiete mliečne výrobky a musíte obmedziť sacharidy.

Lev

Levy sú králi džungle, a tak milujú pokrmy vhodné pre kráľov a kráľovné - pečené mäso, lasagne, fettuccine, mexickú kuchyňu. Vášniví a ohniví Levy potrebujú diétu, ktorá obsahuje veľa rozličných jedál v menu. Dôležitý je teda plán, keď sa pre niečo rozhodnete, nemôže vás nič zastaviť. Najlepšia diéta pre vás je dukanova diéta. V prvej fáze sa kladie dôraz na bielkoviny, neskôr pridávate ďalšie potraviny. Držte sa, prvé dni môžu byť krušné.

Profimedia

Panna

Panny sú od prírody zdravé a striedme, pokiaľ teda potrebujú schudnúť, zvyčajne ide len o niekoľko kilogramov. Tých sa môžu zbaviť celkom jednoducho. Vynechajú sladkosti, preskočia desiatu a na večeru si dajú len mäso so zeleninou. Pridajú k tomu viac hodín v posilňovni alebo na lyžiach a majú postarané. Panny nie sú fanúšikom zložitých diét, preferujú "chytrý" prístup k výžive. Pre vás je teda ideálne vegetariánstvo, pretože konzumácia čerstvých a celozrnných potravín nevyžaduje veľa času na prípravu. A nemusíte byť na seba tak prísni, môžete jesť vajíčka, mliečne výrobky a ryby.

Váhy

Váhy preferujú vyvážený a harmonický život. Preto väčšinou nemávajú problémy s nadváhou. Avšak na druhej strane sú veľkí gurmáni, čo môže byť nebezpečné. Ak teda predsa len potrebujete zhodiť, vaším kľúčovým slovom by sa malo stať slovo "striedmosť". Nehodia sa pre vás jednostranné diéty, kedy jete len grapefruity alebo bielkoviny, to by bolo katastrofou pre vašu harmóniu. Potrebujete diétu, ktorá kombinuje to najlepšie tým najlepším možným spôsobom, bez toho, aby ste na seba boli príliš prísni. Preto je vhodná diéta s nízkym glykemickým indexom (diéta GI).

Škorpión

Keď Škorpióni priberú, je pre nich ťažké schudnúť. Potrebujete totiž množstvo pomocníkov, ako sú ľanový olej a zelený čaj. Tie pomáhajú spaľovať tuky. Vy sami ale musíte niečo pre schudnutie urobiť - začať cvičiť a menej jesť. Máte však dostatok odhodlania, takže to určite dokážete. Najlepšia diéta pre vás je tekutá diéta, vďaka ktorej sa môžete zbaviť nadbytočných kilogramov. Je tiež určitým variantom pôstu. Jej plán zahŕňa iba pitie ovocných a zeleninových štiav a čajov.

Profimedia

Strelec

Strelci zvyčajne nemajú problém s cvičením, pretože majú tendenciu skôr bežať než chodiť. Ale jedlo už môže byť väčší problém, najmä v zime, kedy ich nepriaznivé počasie môže spomaliť. Obmedzte preto množstvo jedla, ktoré jete, a možno to bude stačiť. Máte slobodného ducha, takže sa pre vás hodia jedlá obsahujúce pikantné korenie, čerstvé morské plody, ryžu a zeleninu. Ázijská diéta je pre vás to pravé orechové, pretože obsahuje jednoduché pokrmy s varenou zeleninou, rybami a ryžou.

Kozorožec

Kozorožci nemávajú problém s nadváhou. Pokiaľ ale predsa len potrebujú zhodiť, stačí obmedziť konzumáciu tučných jedál a pridať ovocie a viac pohybu. Ideálne pre nich sú joga, tai-či, ale aj aeróbne športy, ako sú chôdza, beh, plávanie, cyklistika. Najlepšia diéta pre vás je taká, ktorá vám umožní jesť jedlá, na ktoré ste zvyknutí. Vážte sa pravidelne, pretože monitoring vám pomôže získať kontrolu nad chudnutím. Vhodnou diétou je takzvaná osemhodinová diéta.

Vodnár

Vodnári mávajú tendenciu sa prejedať, zvlášť keď sa nudia. Najlepší spôsob, ako zhodiť nejaké to kilo, je psychologický prístup. Iste, aj naďalej teda musíte menej jesť a viac cvičiť, ale predovšetkým sa musíte udržať v psychickej pohode a zbaviť sa stresu. Hľadajte spôsob, ako nahradiť emočné prejedanie niečím vhodnejším, pracujte sami na sebe a uvidíte, že to pôjde. Vodnári dávajú prednosť zostaveniu vlastného jedálneho plánu, ktorý kopíruje konkrétne individualitu. Skúste si teda počítať kalórie a kombinovať potraviny, ktoré vám chutia.

Profimedia

​Ryby

Ryby milujú sladkosti a tučné pokrmy, ako sú cestoviny pokryté roztaveným syrom. Používate ich totiž veľmi často ako barličku pre svoje emocionálne problémy. Nájdite si niečo, čo vás poteší - hudbu, maľovanie, písanie. Pokiaľ ide o cvičenie, zabudnite na jogging, ktorý sa pre vašu zasnenú povahu nehodí, radšej choďte na hodiny tanca. Pre vás by jedlo malo byť relaxačným zážitkom. Potrebujete diétny plán, ktorý vám to ponúkne bez veľkých obmedzení. Navrhujeme tekutú, kefírovú alebo ázijskú diétu.

Súvisiace články

Najčítanejšie