Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Starne vaše telo primerane veku? Test, ktorý prezradí, ako na tom ste!
Zdielať na

Starne vaše telo primerane veku? Test, ktorý prezradí, ako na tom ste!

Zdroj: Pixabay/ Irina L

Aký je skutočný vek vášho tela? Vyskúšajte s nami pár veľmi jednoduchých cvičení, ktoré vám okamžite prezradia, či ste fit ako za mlada, alebo by ste na svojej kondícii mali zapracovať.

Iste si spomínate na mladosť, kedy ste boli ohybní ako prútik a žiadne cvičenie alebo pohyb vám nerobili problémy. S vekom, prácou za počítačom a nedostatkom pohybu ľudské telo viac „tuhne“ a už sa nevieme ohýbať tak ako pred rokmi.

Práve ohybnosť dokáže o skutočnom veku vášho tela toho veľa vypovedať! Vyskúšajte v pohodlí domova týchto pár cvikov, ktoré vám za pár minút prezradia, ako ste na tom!

1. Cvik

Spojte si za chrbtom svoje dlane v pomyselnú modlitbu. Ak vám to ide ľahučko, gratulujeme!

 

brightside.me

​2. Cvik

Čím bližšie dokážete pritiahnuť svoju hlavu a trup k nohám, tým lepšie pre vás! Tento cvik ukazuje, nakoľko máte ohybnú chrbticu. Ak sa dlaňami dotknete podlahy, vaše telo nedosiahlo vek ani tridsiatnika a tešíte sa dobrej kondičke.

 

brightside.me

3. Cvik

Tento cvik možno poznáte aj z jogy a hoci vyzerá jednoducho, opak je pravdou! Ak sa prstami dokážete dotknúť chodidiel, vyhrali ste! Ohybnosť by vám mohli závidieť aj tínedžeri.

brightside.me

​4. Cvik

Ak sa hlavou dokážete dotknúť kolena a vydržať v tejto polohe aspoň 2 minúty, dokážete to, čo väčšina ľudí vo vašom veku už nie. Pravidelným cvičením však aj tento cvik viete zvládnuť a zlepšiť ohybnosť.

 

brightside.me

​5. Cvik

V mladosti túto joga polohu zvládnete bez problémov. Po tridsiatke už oveľa ťažšie bez toho, aby ste sa ohli v kolenách alebo lakťoch. Ak ste ju vôbec nedokázali urobiť, vaše telo sa cíti na viac ako 50 a mali by ste so sebou začať niečo robiť.

brightside.me

Súvisiace články

Najčítanejšie