Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Naozaj TO funguje! 5 super tipov, ako schudnúť s kokosovým olejom
Zdielať na

Naozaj TO funguje! 5 super tipov, ako schudnúť s kokosovým olejom

Zdroj: Profimedia

Pribrali ste počas sviatkov a potrebujete zhodiť pár kíl? Tieto jednoduché tipy vám pomôžu k vysnívanej postave oveľa rýchlejšie.

Určite ste už počuli o všestranných účinkoch kokosového oleja, ale možno netušíte, že je aj skvelým pomocníkom pri chudnutí.

Odborné výskumy preukázali súvislosť medzi telesnou váhou a konzumáciou kokosového oleja. Výsledkom je zníženie hmotnosti a spaľovanie tukov a to najmä v problematických oblastiach brucha a pásu! Pridať kokosový olej do každodenného jedálnička sa naozaj oplatí. Vyskúšajte naše tipy!

Kokosový olej a chudnutie

  • Kokosový olej telo veľmi ľahko spracuváva a poskytuje mu množstvo energie.
  • Má málo kalórií a obsahuje kyseliny pôsobiace proti vírusom, kvasinkám, baktériám a plesniam.
  • Konzumácia kokosového oleja nás udrží dlhšie bez pocitu hladu.
  • Stimuluje metabolizmus k vyšším obrátkam a pomáha spaľovať viac energie.
  • Pomáha pri ochoreniach tráviaceho traktu ako napríklad syndróme dráždivého čreva, ale aj pri Helikobakterovi v žalúdku.

Ako schudnúť s kokosovým olejom?

1. Pridajte ho do kávy

Úplne najjednoduchší spôsob, ako konzumovať kokosový olej pravidelne, je pridať si lyžičku do rannej kávy. Týmto spôsobom nakopnete metabolizmus, vydržíte dlhšie sýti a nebudete mať nutkanie prejedať sa.

Vyskúšajte tento super tip, ako zmeniť kávu na spaľovač tukov.

Thinkstock

2. Funguje aj so zeleným čajom

Ak nepijete kávu, môžete si kokosový olej pridať aj do šálky kvalitného zeleného čaju, ktorý je taktiež vynikajúcim pomocníkom pri chudnutí. Táto kombinácia vás vzpruží a pomôže vám schudnúť oveľa rýchlejšie.

Pixabay.com

3. Využívajte ho pri varení

Možno vám nevyhovuje jeho odlišná vôňa a konzistencia, ale v jedle sa to naozaj stratí. Vyskúšajte pre začiatok aspoň čiastočne využívať kokosový olej všade tam, kde využívate margarín, rastlinný či olivový olej.

Thinstockphotos

4. Pridávajte ho do šalátov

Rozpustený kokosový olej môžete pridať aj do šalátového dressingu či do domácej majonézy. Zvýšite tak výživnú hodnotu jedla a pomôžete aj lepšiemu tráveniu. 

unsplash.com

5. Trik s ryžou

Počuli ste už o spôsobe, ktorý zmení ryžu na perfektný diétny pokrm? Taktiež sa pri ňom využíva sila kokosového oleja. Prečítajte si, v čom spočíva tento trik a vyskúšajte ho tiež!

ISIFA)/ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie