Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Farby v byte podľa zverokruhu: Viete, ktoré sú najvhodnejšie pre vaše znamenie?
Zdielať na

Farby v byte podľa zverokruhu: Viete, ktoré sú najvhodnejšie pre vaše znamenie?

Zdroj: Profimedia

Obklopte sa vo svojom príbytku tými správnymi farbami a uvidíte, že sa budete cítiť oveľa lepšie. Znamenie vám napovie, ktoré odtiene sú pre vás najideálnejšie.

Na menšie, zato výrazné zmeny v byte nepotrebujete drahé návrhy ani architekta. Niekedy stačí pohrať sa s farbami a farebnými doplnkami. Nájsť tie správne odtiene vám pomôže vaše znamenie.

Baran

Barani sú známi svojou neochvejnou dôveryhodnosťou, dynamickou povahou a obrovským nadšením. Toto ohnivé znamenie je veľmi odvážne, preto potrebuje byt plný energizujúcich farieb, zvlášť ohnivo červenej. Červená stimuluje ich prirodzené nadšenie a istotu, ktorú v sebe majú. Vďaka tejto farbe ich energia nikdy nezmizne. Je len na vás, či zvolíte červenú stenu, tapetu či napríklad kreslo na čítanie v tejto farbe, určite by však vo vašom byte nemala chýbať.

Pixabay.com

Býk

Býci sú spoľahliví ako ranná káva a ponúkajú všetkým okolo seba veľa povzbudenia. Toto znamenie stojí nohami pevne na zemi a miluje stabilitu. Akonáhle si raz zariadite svoj byt, nebudete sa vám chcieť robiť akékoľvek zmeny. Tie doslova neznášate. Váš domov by mal byť zmyselný a praktický, krásny a plný textúr a bohatých vzorov. Vaša ideálna farba je farba latte, tou nič nepokazíte, pretože je rovnako spoľahlivá ako vy. A ešte niečo, nezabudnite v byte na živé kvety.

Blíženci

Blíženci sú ukecaní a svojim spôsobom kúzelní, vďaka čomu sú vždy centrom pozornosti. Sú vtipní a spoločenskí, avšak dosť často a rýchlo menia svoje názory. Preto je pre nich zariaďovanie bytu trochu ťažšie. Ak si chcete nechať poradiť, doprajte si v byte mätovú farbu. Tá vám zaručí, aby ste sa aj doma cítili excentricky. Mäta je temperamentná pastelová farba, ktorá je ako stvorená pre vašu charizmu.

Pixabay.com

Rak

Raci sú považovaní za najobľúbenejšie, ale zároveň najťažšie znamenie zverokruhu. Toto vodné znamenie je od prírody veľmi intuitívne a nikdy neprepásne príležitosť obdarovať alebo potešiť svojich blízkych. Váš domov musí odrážať teplo, takže sa obklopte broskyňovou farbou. Táto šťavnatá farba v byte rozveselí aj tých najsmutnejších návštevníkov.

Lev

Levy, vy ste králi džungle! Medový odtieň nechtíkovej farby je dokonalým obrazom štýlového vkusu, ktorý odráža vaše zlaté srdce i hrivu. Táto farba podporí vašu kreativitu, a ešte viac vás rozžiari. Obaľte svoje steny do nechtíkovej alebo ju použite v kombinácii s neutrálnymi farbami. Túto farbu budú všetci obdivovať vo vašom byte, rovnako ako aj na vás.

Panna

Panny sú starostlivé perfekcionistky, najväčšie, aké môžete vo zverokruhu nájsť. Sú inteligentné, starostlivé a hrdé na svoju praktickosť a spoľahlivosť. Je načase, aby ste  vyskočili z tieňa a pridali si do bytu tlmené odtiene ružovej, tzv. staroružovej farby. Úplne vystihuje vašu osobnosť a navyše pôsobí veľmi slávnostne.

Pixabay.com

Váhy

Váhy sú najväčšími diplomatmi zverokruhu. Vyhovuje vám vyváženosť a harmonický život, ktorý sa musí prejaviť aj v interiéri. Všetci vás majú radi pre vašu otvorenú myseľ, pre ktorú je ideálnou farbou pastelová modrá. Modrá odráža vašu pokojnú povahu a ešte ju znásobí. Ideálne je v kontraste s neutrálnymi odtieňmi. Váš byt by mal byť elegantný a pohodlný zároveň, takže sa obklopte drobnými luxusnými doplnkami, napríklad modrými sviečkami.

Škorpión

Škorpióni sa môžu pochváliť najvášnivejšou povahou zverokruhu. Sú odhodlaní, emocionálni a veľmi silní. Ich povaha vyžaduje aj podobne zariadený interiér. Teda žiadna nuda, ale výrazné farby! Indigová modrá pracuje pre vás, pretože pôsobí rovnako silno ako vaša osobnosť. Obklopte sa kovovými akcentmi v tomto odtieni a budete sa cítiť skvele. K tomu veľa osvetlenia, provokatívne doplnky a nábytok plný bohatých tkanín. Takto sa budete cítiť naozaj spokojne.

Strelec

Strelci sú veselí a optimistickí. Tiež sú priamočiari a liberálni, čo chcú ukázať aj vo svojom byte. Ich interiér by mal byť priestranný, uvoľnený a nie veľmi formálny. Pokiaľ ide o farbu, vystihuje ich malachitová. Malachit je zelený kameň, ktorý odráža Strelcovu odvahu. Táto farba poskytuje priestorový efekt a nádherne sa dopĺňa s neutrálnymi farbami. Nezabudnite na funkčný nábytok a suveníry z ciest.

Kozorožec

Kozorožci sú pilierom praktickosti a ambícií. Toto zemské znamenie je veľmi pracovité a uprednostňuje tradičný životný štýl. Netúži po pokušení ani divočine, naopak, ocení vidiecky štýl, pokiaľ ide o bývanie. Moderný štýl pre nich nie je to pravé orechové, rovnako tiež výrazné farby, ktorých sa Kozorožci boja. Potrebujete neutrálne a konzervatívne farby, takže perlovo biela je úplne dokonalá voľba! Táto farba dodá vášmu bytu eleganciu a zároveň rozjasní miestnosť.

Pixabay.com

Vodnár

Vodnári sú najodvážnejšie a najvýstrednejšie znamenie zverokruhu. Ste vynaliezaví a originálni, a to aj pokiaľ ide o vybavenie interiéru. Milujete, keď je byt vzdušný a ľahký, plný unikátnych predmetov a avantgardného nábytku. Máte svoje vlastné pravidlá a nenecháte si nič vyhovoriť. A aká farba sa k vám hodí najviac? Stavte na odtieň malinovej farby, je pre vás inšpiratívny a originálny.

Ryby

Ryby sú preslávené svojou nesebeckosťou a súcitom. Toto vodné znamenie má vrodenú intuíciu a empatiu. Ich domov býva ako z rozprávky - éterický a tajuplný. Atmosféru dopĺňa akvárium alebo iné vodné prvky, akými sú lastúry či kamienky, ktoré dodávajú Rybám energiu. Najvhodnejšou farbou je pre vás ametystová fialová. Určite ňou nemusíte vymaľovať celý byt, stačí, keď si zaobstaráte ametystové vankúšiky alebo sviečky.

Nenechajte si ujsť ďalšiu časť obľúbenej relácie Nové bývanie už túto nedeľu o 17:50 na JOJke.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie