Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zbavte MIKROVLNKU špiny a zápachu: Extra rýchly TRIK bez chémie!
Zdielať na

Zbavte MIKROVLNKU špiny a zápachu: Extra rýchly TRIK bez chémie!

Zdroj: Jason Briscoe/Unsplash

Vyčistiť dokonale mikrovlnnú rúru dá zabrať, najmä, ak oprskané zvyšky jedla zaschli. Vyskúšajte tento jednoduchý ekologický tip a špiny aj zápachu sa zbavíte bez námahy.

I keď zástancovia zdravého životného štýlu sa snažia používanie mikrovlniek vylúčiť, mnohí si bez nich nevieme fungovanie v domácnosti predstaviť.

Často sa stane, že prihrievame jedlo a zabudneme ho zakryť. To nám začne „strieľať“ a kým pribehneme, špina sa dostane aj do tých najmenších medzierok. Prichádza ten pravý čas vyskúšať túto účinnú metódu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Number 29? (@29_homesweethome)

1.Trik s OCTOM

Ocot dokáže pomôcť v domácnosti s mnohými neduhmi a vie si poradiť aj s mikrovlnkou. Ak vyskúšate tento fígeľ, už nikdy nebudete mikrovlnku čistiť inak.
Budete potrebovať:

  • šálku, alebo misku vhodnú do mikrovlnky
  • ½ šálky octu
  • ½ šálky vody

Postup: Ocot a vodu nalejte do šálky a vložte do mikrovlnky. Ohrievajte pri najvyššej teplote približne 1-2 minúty. Následne nechajte aspoň 5 minút postáť so zavretými dvierkami. Potom misku vyberte a celé vnútro mikrovlnky vyutierajte suchou handričkou. Octová para naruší aj zaschnutú špinu a tá sa potom uvoľní a ľahko ju zotriete.

Pixabay.com

2.Trik s CITRÓNOM

Tento fígeľ je vhodná najmä pre tých, ktorým prekáža pach octu. Postup je rovnaký a výsledok tiež. Treba vyskúšať!
Budete potrebovať:

  • šálku, alebo misku vhodnú do mikrovlnky
  • 1 citrón
  • ½ šálky vody

Postup: Citrón nakrájajte na kolieska, alebo kúsky a vložte do šálky s vodou. Citrónovú vodu dajte zohriať do mikrovlnky. Pri najvyššej teplote zohrievajte aspoň 2 minúty a po skončení nechajte ešte postáť. Následne celú mikrovlnku vyutierajte. Okrem dokonalej čistoty sa vám týmto spôsobom podarí zbaviť aj nepríjemného pachu.

Súvisiace články

Najčítanejšie