Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šťastná aj bez partnera? Táto žena vás presvedčí, že single život nie je tragédia
Zdielať na

Šťastná aj bez partnera? Táto žena vás presvedčí, že single život nie je tragédia

Zdroj: unsplash.com (ilustračná fotografia)

Ak máte okolo tridsať a ste stále sama, určite to poznáte. Ľudia majú tendenciu vás ľutovať, prípadne vám dohadzujú frajerov a nepripúšťajú možnosť, že by ste mohli byť šťastná aj single, však?

Aj v dnešnej dobe je na ľudí v určitom veku vyvíjaný spoločenský tlak. „Ešte si sa nevydala? A kedy plánuješ mať deti? Predstavím ťa niekomu, dobre?“ Jednoducho, ak nemáte partnera a máte vek okolo tridsiatky, všetci sú presvedčení, že vám musí niečo v živote chýbať.

Na svete sú tisícky žien, ktoré žijú bez partnerov. Niektoré si taký život zvolili a niektoré jednoducho nestretli toho pravého. Ale určite neplatí, že všetky plačú každý večer doma do vankúša!

Som single a užívam si to!

Medzi single ženy patrí aj Mary McCarthy (30), ktorá si založila účet na Instagrame pod názvom “Not Engaged” – Nezadaná, kde vtipným spôsobom ukazuje, aké má single život výhody. Nechápe totiž, prečo si ľudia myslia, že jediný spôsob, ako prežiť naplnený život, je mať partnera.

“Prečo sa všetkým zdá, že žena, ktorá má tridsať a je sama, nemôže byť šťastná?” Pýta sa Mary a poukazuje pritom na mnohé inšpiratívne ženy, ktoré žijú bohatý a spokojný život aj bez partnera.

Mary netvrdí, že mať partnera je zlé, sama žila vo vzťahu vyše šesť rokov a má dokonca syna. Chce však povzbudiť ďalšie ženy, ktoré sú single, aby sa naučili vychutnávať život aj v tomto životnom období. 

Jej účet na Instagrame sleduje takmer 60-tisíc ľudí. Na každom zábere je jej ľavá ruka (bez obrúčky!), ktorá mapuje rôzne dobrodružstvá ale aj výhody single ženy. „Nemusíte sa deliť s čokoládou a vínom, nemusíte nikomu vysvetľovať, že máte zlú náladu, ak nestihnete, jednoducho neupracete, nenavaríte, nemusíte robiť neustále kompromisy a tak ďalej...“

Čo poviete na takýto prístup? Lepšie ako mať depky a ľutovať sa, súhlasíte? 

https://www.instagram.com/p/Bef-9Rwh4d8/?taken-by=notengaged

https://www.instagram.com/p/BbasVqJhsnY/?taken-by=notengaged

https://www.instagram.com/p/BXYwAYEBwxa/?taken-by=notengaged

https://www.instagram.com/p/BokhkUEgoPl/?taken-by=notengaged

https://www.instagram.com/p/BMcKNv-gdI3/?taken-by=notengaged

https://www.instagram.com/p/BiQLCz3gwrr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Súvisiace články

Najčítanejšie