Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dokážte mu, že vám na ňom záleží: 10 vecí, ktoré potrebuje počuť každý muž
Zdielať na

Dokážte mu, že vám na ňom záleží: 10 vecí, ktoré potrebuje počuť každý muž

Zdroj: unsplash.com

Často sa píše o tom, čo všetko potrebujú a očakávajú ženy od svojich partnerov, ale pozreli ste sa na to niekedy aj opačne?

Muži potrebujú mať pri sebe ženu, ktorá im dáva najavo, že sú pre ne oporou, túžia po obdive, uznaní a prejavoch lásky. Nezabudnite im to hovoriť častejšie a uvidíte, že sa vám to mnohonásobne vráti.

Hovorte partnerovi to, čo sama túžite počuť!

1. Milujem ťa

Dokonca aj ten najtvrdší chlap sa roztopí, keď mu partnerka vyzná svoju lásku. Verte, všetci muži to radi počujú, rovnako potrebujú vaše objímanie, bozky a mazanie. Skúste ho niekedy prekvapiť napríklad horúcou sms-kou, keď je v práci, bude v siedmom nebi. Samozrejme nehovorte “Milujem ťa” automaticky a pričasto, bez toho, aby ste si uvedomovali vážnosť tejto frázy.

unsplash.com

2. Vážim si, čo robíš

Muži potrebujú mať pocit, že sú dobrými poskytovateľmi služieb pre ľudí, ktorých majú radi. Dajte im pocítiť, že sú pre vás nesmierne dôležití a hovorte im, ako si vážite ich prácu, pomoc a hlavne úsilie, ktoré vynakladajú, aby ste sa mali dobre a boli v bezpečí.

3. Si najlepší otec, manžel, priateľ...

Možno to pokladáte za samozrejmosť, ale verte, že každému chlapovi to dobre padne, ak mu poviete, že je najlepší, akého ste si mohli priať. Vyzdvihujte jeho kvality a schopnosti a aspoň občas to povedzte aj pred ostatnými.

4. Cením si ťa ako muža!

Tento kompliment je myslený tak, aby ste ocenili jeho osobité chlapské vlastnosti ako nebojácnosť, čestnosť, ochotu pomáhať a podobne. Určite ich má niekoľko, tak sa snažte sústrediť na ne a nekritizujte ho za tie, čo nemá!

unsplash.com

5. Rešpektujem ťa

Nemusíte sa vždy a vo všetkom zhodnúť, ale povedzte mu, že rešpektujete jeho názor, postoj, rozhodnutie a podobne. Keď bude vedieť, že sa ho nesnažíte zmeniť, bude vás ľúbiť ešte viac a nabudúce s radosťou pristúpi na kompromis.

6. Čo by si chcel robiť ty?

Ak plánujete tráviť voľný čas spoločne, nestačí len predpokladať, čo váš partner chce robiť a kam chce ísť. Potrebné je sa ho to aj opýtať a skutočne sa dozvedieť jeho názor. Tak mu tiež dáte najavo, že máte záujem reagovať na jeho túžby a potreby a skĺbiť ich s tými vašimi.

7. Vyzeráš skvelo!

Nielen ženy potrebujú počuť, ako dobre vyzerajú. Rovnako je to dôležité aj pre mužov. Potrebujú vedieť, že majú schopnosť očariť druhé pohlavie, že sa nám stále páčia, že sa pekne obliekli, že majú dobrý účes a podobne. Rovnako ako nám, aj im dobre padne, ak si všimneme, že začali pracovať na svojej postave, či sa začali snažiť zdravšie stravovať. Povedzte im to!

unsplash.com

8. Hovor, počúvam ťa!

Muži a ženy komunikujú veľmi odlišne. Napríklad v argumentácii je žena zvyčajne ochotná sedieť a mať dialóg. Naučte sa byť niekedy aj ticho a vyzvite partnera, aby sa vám zdôveril a vyrozprával. No schválne, viete si spomenúť, kedy ste to naposledy urobili?

9. Prosím a ďakujem

Keď zo vzťahu zmiznú tieto dve slová, zmizne z neho aj vzájomná úcta, vzťah prestane  fungovať a je skôr utrpením. Je úplne jedno, ako dlho ste spolu, dajte mu najavo, že si ho vážite a viete vždy poďakovať, rovnako aj poprosiť. Nikdy nesmiete jeden druhého brať ako samozrejmosť, lebo to samozrejmosť nikdy nie je.

10. Verím ti

Dôvera je vo vzťahu nesmierne dôležitá a bez nej vzťah jednoducho nemôže dlho vydržať. Ak si to budete navzájom potvrdzovať, bude vás vzťah silnejší a pevnejší. Hovorte mu, že mu veríte aj keď ide s kamarátmi von, ale aj vtedy, ak vám sľúbi, že sa o vás postará aj v ťažších časoch alebo chorobe.

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie