Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Chcete vyzerať mladšie? TOTO nerobte! Beauty prešľapy, ktoré vám zbytočne pridávajú vek
Zdielať na

Chcete vyzerať mladšie? TOTO nerobte! Beauty prešľapy, ktoré vám zbytočne pridávajú vek

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Často sa pri honbe za dokonalým vzhľadom dopúšťame omylov, ktoré nám na kráse uberajú, a dokonca nás robia staršími. Ktorých kozmetických chýb sa najčastejšie dopúšťate vy?

Pridať si líčením pár rokov navyše? O to nestojí žiadna z nás. Všetko sa dá ale napraviť, a pokiaľ sa v niektorom bode nájdete, je najvyšší čas to zmeniť, a pár rokov si tak zase ubrať!

8 kozmetických chýb, ktoré nám pridávajú vek

1. Opaľovanie 

Snedá pokožka je síce sexi, no prehnané vystavovanie sa slnku našej koži akurát tak škodí. Pokiaľ si prajete uchovať sviežu pleť čo najdlhšie, pred slnkom sa radšej schovajte. Popri podpore vzniku vrások a pigmentových škvŕn ide aj o vážne ohrozenie zdravia. Aj keď sa na slnku vyslovene nevystavujete, nezabúdajte vždy používať s ochranným SPF faktorom. 

2. Zlé čistenie pleti 

Alfou a omegou krásnej pleti bez nedokonalostí je dôkladné a pravidelné odličovanie, a to aj v prípade, že sa vám naozaj nechce. Počas dňa sa na našej tvári usadzujú rôzne nečistoty, ktoré spolu s mejkapom našej pleti škodia. Večer si preto vždy doprajte malý kozmetický rituál, svoju pleť zbavte všetkých zvyškov líčidiel a ďalších nečistôt a doprajte jej potrebnú starostlivosť. Počas noci totiž pleť regeneruje a prijíma všetky aktívne látky obsiahnuté v sérach a pleťových krémoch. Pokiaľ svoju pleť nebudete pravidelne čistiť, čoskoro sa objavia vrásky, pleť bude zašedlá a mdlá. 

3. Používate stále tie isté produkty 

Natrafili ste na kozmetické produkty, ktoré vám vyhovujú, a tak máte pocit, že ich nemusíte meniť? Chyba. Pleť sa neustále mení, zreje, starne, a vyžaduje tak inú starostlivosť. Pokiaľ si lámete hlavu s tým, čo vaša pleť presne potrebuje, navštívte kozmetický salón a zverte sa do rúk odborníka, ktorý vám poradí. 

Profimedia (ilustračná fotografia)

4. Nechodíte pravidelne na kozmetiku 

Raz za mesiac by ste mali navštíviť kozmetický salón, pretože práve tu dostane pleť oveľa intenzívnejšiu starostlivosť, než akú jej poskytujete doma. Kozmetičky sú navyše schopné identifikovať aktuálne zmeny vašej pleti – v súvislosti so zmenou počasia, so stresom, chorobou, zmenou stravovacích návykov alebo hormonálnymi zmenami – a podľa toho určiť starostlivosť. A navyše si užijete dokonalý relax. 

5. Preháňate to s mejkapom 

Majte na pamäti, že v jednoduchosti je krása. Navyše dnes sa oveľa viac do popredia stavia prirodzenosť ako silné líčenie, ktoré pripomína masku. Vždy starostlivo vyberajte odtieň mejkapu, nie je vhodné používať príliš tmavý. Vyberajte vždy taký, ktorý ladí s odtieňom vašej pleti na krku. Pozor si dajte aj na korektor, ktorý nanášate okolo očí. Ten by mal byť ľahšej konzistencie, aby sa do pleti pekne zapracoval a pôsobil čo najprirodzenejšie. 

6. Používate lesklé očné tiene 

Lesklé tiene boli roky veľký hit a hlásia sa o slovo aj teraz. Nie sú však pre každého. Starším ženám, pokiaľ ich navyše trápia spadnuté viečka, bohužiaľ nelichotia. Voľte teda radšej matné tiene neutrálnych a zemitých tónov, ktoré sa dajú medzi sebou pekne kombinovať a váš pohľad rozjasnia. Zároveň sa vyhýbajte príliš tmavým dymovým očným tieňom. 

Profimedia

7. Pozor na riasenku a očné linky 

Očné linky nikdy nevyjdú z módy. Vďaka nim si totiž behom chvíľky vytvoríte sexi pohľad, ktorému neodolá žiadny muž. Aj v tomto prípade je s pribúdajúcim vekom lepšie vymeniť klasickú čiernu farbu napríklad za hnedú. Linku nanášajte vždy na horné viečko, nie na spodné. Opticky totiž spôsobí, že vyzeráte unavenejšie, a tým pádom staršie. Pri nanášaní riasenky platí rovnaké pravidlo: nanášajte ju iba na horné riasy. Nalíčené spodné riasy vyzerajú neprirodzene, a navyše pritiahnete pozornosť ku kruhom pod očami. 

8. Na výbere rúžu záleží 

Rúž vždy vyberajte starostlivo. Odtieň, ktorý pristane vašej kamarátke, nemusí vôbec sedieť vám. Všeobecne platí, že brunetkám pristanú tmavšie farby, blondínky by mali siahnuť po ružových či červených odtieňoch a všetkým ženám pristane červený rúž. Vyhýbajte sa konturkám na pery, ktoré pridávajú roky, a pokiaľ netrafíte odtieň, vyzerajú navyše ešte nevkusne. Pokiaľ na kontúrovacej ceruzke trváte, vyberajte vždy rovnaký odtieň, aký má váš obľúbený rúž.

Súvisiace články

Najčítanejšie