Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Napriek odlišnosti si splnila najväčší sen: Jessicu si modelingový svet zamiloval
Zdielať na

Napriek odlišnosti si splnila najväčší sen: Jessicu si modelingový svet zamiloval

Zdroj: Instagram/jessica_model99

Táto výnimočná kráska si kariéru modelky užíva a ukazuje aj ostatným, že rôzne hendikepy či odlišnosti by nemali nikomu brániť v ceste za svojimi snami.

Jessica Jacinto je 22-ročná modelka, ktorá žije vo Valencii vo Venezuele. Od iných modeliek ju odlišuje to, že sa narodila s Downovým syndrómom.

Hoci sa situácia s inklúziou rôzne hendikepovaných ľudí pomaly zlepšuje, ľudia ako Jessica sú stále nesmierne diskriminovaní vo všetkých oblastiach, od vzdelávania až po zamestnanie či presadenie sa v umeleckých oblastiach.

;

Ani tieto prekážky však Jessicu neodradili a už ako 14-ročná sa zúčastnila súťaže krásy pre dievčatá s Downovým syndrómom. Keď ju mama uvidela, ako kráča po móle, vedela, že toto je jej svet. Jessica veľmi túžila uspieť v naozajstnom „veľkom“ modelingu a tak spolu s mamou absolvovala množstvo kastingov, píše Bored Panda.  

Niekoľko veľkých modelingových agentúr a značiek sa vyjadrilo, že sa Jessice ozvú, no nikdy tak neurobili. Mama s dcérou sa však nenechali odradiť, až kým nestretli ľudí, ktorí si všimli Jessicinu veľkú charizmu a silu.Nebolo to ľahké, vo Venezuele je ešte dlhá cesta k inklúzii,“ dodala mama krásnej modelky.   

„Sme iní, ale nie menejcenní“ bol názov projektu, na ktorom sa Jessica zúčastnila a stala sa tak certifikovanou členkou venezuelského Červeného kríža. Cieľavedomá výnimočná modelka je úžasnou inšpiráciou pre mnohých ľudí, ktorí sú odmietaní kvôli svojim odlišnostiam.

„Diskriminácia ľudí s Downovým syndrómom, dokonca aj vo vyspelých krajinách, je stále veľmi silná,“ povedala Michelle Sie Whitten, výkonná riaditeľka Global Down Syndrome Foundation. „Krok po kroku sa aj v našom vnímaní a chápaní dejú zmeny a dúfajme, že to povedie k bezpodmienečnému prijatiu,“ dodala.  

Jessice držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov, len tak ďalej!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fabián Rojas (@fabianrojasph)

Súvisiace články

Najčítanejšie