Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tvoria sa vám vyrážky na brade a krku? Telo vám dáva signál, že vám TOTO nefunguje
Zdielať na

Tvoria sa vám vyrážky na brade a krku? Telo vám dáva signál, že vám TOTO nefunguje

Zdroj: Profimedia

Ak sa vám často vyhodia vyrážky a akné na brade, krku či v dekolte, je jasné, že vo vašom tele nie je všetko v poriadku. Čínska medicína má na tento problém jasnú odpoveď a poradí vám aj to, čo v tomto prípade robiť.

Hovorí sa, že ak niečo nie je so zdravím v poriadku, ihneď sa to odrazí na tvári a rozhodne to nie je ďaleko od pravdy. Na tomto princípe funguje aj tradičná čínska medicína. Poradí vám aj s nepríjemnými vyrážkami, problém sa často skrýva úplne inde, ako by sme čakali!

​Vyrážky na brade

Ak sa vám objavujú vyrážky na brade po stranách, je to znamenie hormonálnej nerovnováhy a tiež to poukazuje na nezdravé stravovanie. Presne tento dôvod vám môže spôsobiť výskyt vyrážok aj v strede brady smerom ku krku.

Čo s tým?

Vyhýbajte sa ťažkým a mastným jedlám a pridajte do jedálnička viac čerstvej zeleniny,  ovocia, najmä sezónne druhy, ďalej celozrnné výrobky, strukoviny a potraviny bohaté na vlákninu. Na upokojenie hormónov tiež pomôže vyhýbanie sa stresu, relax, meditácie a dostatok spánku.

Profimedia

Vyrážky na krku a hrudníku

Ak sa vám vyrážky doslova rozliezajú z brady smerom na krk a hrudník, môže ísť o celkové zníženie imunity, zápal v tele, či priveľa stresu.

Čo s tým?

Skúste zlepšiť celkovú životosprávu, neponocujte, zvýšte príjem tekutín a imunitu podporte zvýšením vitamínu C. Ak sa po pár týždňoch váš stav nezlepší a vyrážky sa nestratia, vyhľadajte lekára. Je pravdepodobné, že vaše telo sa nedokáže vysporiadať s nejakým zápalovým ochorením. Vtedy zaberie pravdepodobne iba nasadenie vhodných liekov.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie