Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obetavá, poctivka, alebo večná nestíhačka? 10 typov matiek školákov, medzi ktorými sa nájdete aj vy
Zdielať na

Obetavá, poctivka, alebo večná nestíhačka? 10 typov matiek školákov, medzi ktorými sa nájdete aj vy

Zdroj: Profimedia

Určite ste si všimli, že mamy školopovinných detí sú naozaj rôzne. Niektoré vyzerajú úplne dokonalo, iné sú roztržité a ďalšie to so všetkým preháňajú. No schválne, kam by ste zaradili seba?

O pár dní sa končia letné prázdniny a školáci sa opäť stretnú so svojimi spolužiakmi a učiteľmi, niektorých to čaká po prvýkrát. Škola však nie je len o deťoch, ale aj o rodičoch a hlavne o mamičkách. Pripravili sme pre vás typológiu matiek školákov, v ktorej sa možno nájdete aj vy a ak nie, aspoň sa dobre zabavíte!

Super mama

Nevieme, ako to robí, ale táto matka vyzerá vždy a v každej situácii fantasticky. Je upravená a do školy väčšinou príde v lodičkách a minisukni. Má so sebou jedno aj dve ďalšie deti a všetky vyzerajú ako zo škatuľky. Všetko stíha a navyše má zakaždým perfektný make-up a skvele urobené vlasy. Niečo ako Kate Middleton v bežnom živote. Proste dokonalá žena, alebo to len tak vyzerá?

Obetavá mama

Táto mama sa vyznačuje veľkým počtom detí, ktorým obetuje všetok svoj čas. Nerobí jej problém všetkých šesť potomkov voziť z krúžku na krúžok. Z futbalu sa ponáhľa na tanečnú hodinu a zase späť a takto stále dokola. Je pokojná a presne vie, kedy ktoré dieťa má byť a v akom čase. Väčšinou všetko stíha a nezrúti sa. Pre tie, čo majú len jedno dieťa a nestíhajú, je to doslova nepochopiteľné.

Profimedia

Športovkyňa

Vyzerá to, že táto mama vždy prichádza z telocvične a hneď, ako odovzdá dieťa do školy, zase beží do posilňovne. Je pozitívna a vždy srší energiou. Pri školských zápasoch je v prvom rade, väčšinou má pomaľovanú tvár, fandí a vykrikuje. Športom jednoducho žije, rovnako, ako celá jej rodina.

Matka nadbiehačka

Táto mama je v škole vždy včas. Robí si kamarátky medzi učiteľkami, diskutuje s nimi o vyučovaní a zaujíma sa, čo budú preberať na ďalšej hodine. Na tom, že sa zaujíma nie je nič zlé, ale je očividné, že sa im chce zapáčiť viac než ostatní rodičia. Často prezentuje svoje názory a samozrejme, iba tie považuje za správne.

Profimedia

Mama, ktorá práve vyliezla z postele

Táto mama vyzerá, že práve vyliezla z postele, a akonáhle dieťa hodí do školy, zase sa do postele vráti. Nikdy nie je upravená, často je strapatá, nosí kockované nohavice alebo tepláky. Obliecť sa do normálnych šiat je pre ňu veľmi zložité. Pôsobí neustále ospalo a málokedy sa dá s niekým do reči.

Matka večná nestíhačka

Tu sa trochu spoznávam a čo vy? Táto mama chodí vždy 30 sekúnd predtým, než začne vyučovanie. S dieťaťom ráno dobieha autobus, často im ujde. So školníkom už si skoro tykajú, pretože jej zakaždým otvára zamknuté dvere. Na rodičovské schôdzky chodí zásadne posledná a niekoľko minút po začiatku. Ak chcete, aby bola niekde včas, radšej jej povedzte, že to začína o polhodiny skôr.

Profimedia

Zábudlivá mama

Možno má toho priveľa, ale táto mama neudrží ani myšlienku. Zabúda na školské aktivity, zabúda priniesť peniaze keď treba atď... Treba priniesť občerstvenie alebo sa chystá školská súťaž v pečení? Ešte ráno beží kúpiť bábovku alebo muffiny do najbližšej pekárne. Pri karnevale dieťaťu zabudne masku a tak improvizuje na poslednú chvíľu.

Nadšená dobrovoľníčka

Táto mama sa za každú cenu snaží byť milá a užitočná. Stále sa učiteľov pýta, ako môže byť nápomocná. Jej úsilie je obdivuhodné, ale aj vyčerpávajúce. Zapája sa vo všetkých aktivít - od pečenia na školskú slávnosť, asistencie pri školských výletoch až po zháňanie hostiteľských rodín pre výmenné pobyty.

Profimedia (ilustračná fotografia)

Fotografka

Povedz sýýr! Prvý deň v škole je veľká udalosť, ale táto mama musí zaznamenať úplne všetko. Svoj fotoaparát či mobil má stále v pohotovosti. Vlastne ho nespúšťa z ruky. Fotí dieťa pred školou, v šatni, ako vojde do triedy, ako sa stretne s učiteľom, ako vešia tašku, vyberá školské pomôcky... Pár spomienok je fajn, ale toto už je trochu priveľa!

Pani populárna

Táto mama je jednoducho cool. Možno niekedy aj viac ako jej deti. Pozná sa s ostatnými rodičmi, pozýva ich na večierky alebo na pohárik. Je zábavná a obľúbená. Niekedy síce flámuje viac ako je zdravé, ale ak zvláda starostlivosť o deti, tak prečo nie?

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie