Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mama troch detí spôsobila ošiaľ na internete: Jej trik na štíhle a pevné brucho skúšajú ženy ako divé
Zdielať na

Mama troch detí spôsobila ošiaľ na internete: Jej trik na štíhle a pevné brucho skúšajú ženy ako divé

Zdroj: Instagram/summer_fit

Ak aj vy potrebujete zhodiť tukové vankúše a špeciálne na bruchu, vyskúšajte tento spôsob, s ktorým sa vám to podarí rýchlo a bezbolestne. Aj vďaka tomuto cviku má táto mamička lepšiu postavu ako pred pôrodmi.

Trojnásobná mamička a milovníčka zdravého životného štýlu, ktorá na sociálnych sieťach vystupuje ako "summer_fit", vyzerá po štyridsiatke a troch pôrodoch lepšie, ako keď mala dvadsať, píše The Sun. Aj by túžite po brušku pevnom ako skala? Vyskúšajte to ako ona!

Mnohé ženy trpia najmä po pôrode rozostúpenými brušnými svalmi (diastázou) a ani o tom nevedia. V tomto prípade si brušákmi a náročnými cvikmi na brušné svalstvo môžete akurát uškodiť a bruško vám nespľasne, práve naopak! 

Nielen pre ženy po pôrode, ale pre všetkých, ktorí si chcú spevniť bruško a posilniť brušné svaly je vhodné toto nenáročné cvičenie, na ktoré nedá dopustiť ani táto fit mamina.  

TikTok/summer_fit

​Zázračný cvik - vákuum žalúdka 

Toto účinné cvičenie bolo vytvorené indickými jogínmi a vrelo ho využívajú aj odporúčajú aj dnešní kulturisti a fitnes tréneri. Jogíni ho nazývajú Uddiyana Bandha, všeobecne je známy pod názvom vákuum žalúdka. 

Ako na to? 

Nebudete potrebovať žiadne špeciálne vybavenie. Všetko, čo potrebujete, je dobrý postoj a prázdny žalúdok. Najlepšie je robiť vákuum 2-3 hodiny po jedle alebo ráno na lačný žalúdok. 
 
Začnite so zadržaním dychu na 15 sekúnd a postupne predlžujte čas na 60 sekúnd. Cvik robte najskôr po ležiačky, neskôr vyskúšajte aj ťažšie verzie – v stoji, na štyroch, alebo napríklad na stoličke. 

  1. Ľahnite si na chrbát, ruky nechajte pozdĺž tela. Nohy pokrčte v kolenách a chodidla majte na podlahe. Uvoľnite svalstvo a pomaly vydychujte. 
  2. Zhlboka sa nadýchnite a s výdychom vtiahnite brucho čo najviac dnu. Zadržte dych a vydržte takto aspoň 10-15 sekúnd, postupne predlžujte. 
  3. Cvik opakujte 3 až 5-krát za sebou.
    @summer_fit

    You can do these sitting, stabding, kneeling, labjng down but stabding leaned over is the easist way to start! Do 5 sets keeping the hold as long as you can. Easiest exercise to do anywhere!!!

    ♬ original sound - hassanghoneim د حسن الغنيم
     

Čo všetko vákuum žalúdka dokáže? 

  • pomáha formovať brušné svaly a zužuje pás 
  • zlepšuje trávenie 
  • prispieva k dobrému držaniu tela 
  • zmierňuje bolesť chrbta 
  • rieši problémy so stolicou 

Čím častejšie a dôslednejšie budete cvik prevádzať, tým rýchlejšie sa dopracujete k výsledkom. Samozrejme, okrem tohto cviku sa snažte dodržiavať zdravý životný štýl ako táto trojnásobná mamička.

@summer_fit Reply to @amy.mahan Who wants to see other variations? Laying down ? More tips and benefits ? How to get better at these? #stomachvacuum ♬ original sound - ?????? ??? | ?

  

43-ročná kráska ďalej vyzýva ženy, aby prestali robiť nasledujúcich päť vecí, ktoré nás zbytočne vyčerpávajú a náš život sa vraj ihneď zmení k lepšiemu.   

  1. Prestaňte sa prehnane zaoberať názormi iných 
  2. Neberte všetko osobne 
  3. Neočakávajte, že sa ľudia zmenia 
  4. Nezaoberajte sa priveľmi minulosťou ani ďalekou budúcnosťou 
  5. Prestaňte sa snažiť napĺňať očakávania ostatných a sústreďte sa na tie svoje   

Vôbec sa nečudujeme, že táto krásna mamina je vzorom a inšpiráciou pre tisícky iných žien. Vyzerá skvelo, je pozitívne naladená a riadi sa jednoduchými tipmi, ktoré si môže vyskúšať úplne každý.  

@summer_fit #question from @summer_fit ♬ Young Forever
@summer_fit

Yep.

♬ theoldestdaughter1 - Anka
@summer_fit

♬ Where Have You Been x The Hills - DJ L BEATS

Súvisiace články

Najčítanejšie