Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Matka sa spamätáva zo šoku, ktorý zažila v Prahe: Pre TOTO ju vyhodili z kostola
Zdielať na

Matka sa spamätáva zo šoku, ktorý zažila v Prahe: Pre TOTO ju vyhodili z kostola

Zdroj: archív M.D.

Marianne s rodinou precestovala už kus sveta, no také poníženie, aké sa jej stalo v susednom Česku, nikde nezažila. Dôvod? Jej malá dcérka si vyžiadala materské mlieko na nesprávnom mieste.

Nie je asi nič prirodzenejšieho, ako kojiť svoje dieťa vtedy, keď je hladné a vypýta si mlieko. Napriek tomu sa mnoho matiek bojí kojiť na verejnosti, pretože sa hanbia, pretože nechcú, aby na nich niekto civel a pretože v tvárach iných vidia pohoršenie. S niečím oveľa horším sa musela vysporiadať Marianne. 

Aj túto matku pre kojenie vyhodili z banky

​Scestovaná Kanaďanka bola pred pár dňami na návšteve Prahy. Zhodou okolností s manželom a 23-mesačnou dcérkou sa nachádzali v Chráme sv. Víta, keď si jej dcérka vyžiadala mlieko. "Urobila som len to, čo robím od jej narodenia. Našla som si tiché miesto a začala ju kojiť, pretože bola unavená, vonku bolo teplo a celkovo ju kojenie upokojuje. O pár minút na to ku mne prišiel strážnik a povedal mi, že tu nemôžem sedieť a kojiť. Postavila som sa, no rozhodne som svoju dcéru nechcela prestať kojiť. Cítila som sa zvláštne a zmätene, pretože sa mi to ešte nestalo. Žiadnej žene by som nepriala, aby zažila to, čo som okúsila," povedala nám Marianne, ktorá aktuálne oddychuje na Slovensku a dodala: "Nikoho som nechcela uraziť alebo zneuctiť miesto, ale kojenie moju dcéru upokojuje. Ak by som to neurobila, kričala by a behala okolo, čo by bolo horšie."

Marianne chcela v chráme nakojiť svoje dieťa

archív M.D.

​Tu je nahrávka incidentu:

​Marianne sa rozhodla, že svoj príbeh zverejní, lebo sama vidí, že aj taká prirodzená vec, akou je kojenie na verejnosti, stále vyvoláva pohoršenie. Navyše je aj sklamaná z reakcii, ktoré u verejnosti vyvolala. "Svoju dcéru som kojila v Paname, Ekvádore aj na Slovenku a nikdy s tým nebol problém. Doma v Kanade môžete v kostoloch bežne kojiť svoje deti," dodala na záver mamička. Čo si o jej príbehu myslíte vy?

S rodinou aktuálne spoznávajú Slovensko

archív M.D.

Súvisiace články

Najčítanejšie