Skoro jasno
15°
Bratislava
FOTO matky, ktorá dojčí 4-ročného syna pobúrilo ľudí: Dôvod vás prekvapí
Zdielať na

FOTO matky, ktorá dojčí 4-ročného syna pobúrilo ľudí: Dôvod vás prekvapí

Zdroj: Profimedia

Aj tie najväčšie propagátorky dojčenia väčšinou zdieľajú názor, že ideálna maximálna doba, dokedy dieťaťu ponúkať materské mlieko, sú tri roky. Táto matka má však iný názor.

Britská fotografka Yakaly Di Roma (31) zverejnila niekoľko umeleckých fotografií, na ktorých dojčí svojho syna. Nejde však o malé bábo, ale o veľkého chlapca. Ľudia si myslia, že keď to už robí, nemusela by to takto zverejňovať. Ona to však urobila zámerne!

Krásne či poburujúce?

„Je to nechutné a pedofilné,“ napísali jej ľudia pod zverejnené fotografie a zavalili ju negatívnymi komentármi. To všetko preto, že zverejnila zábery, na ktorých dojčí svojho 4-ročného syna, na niektorých dokonca dojčí spolu s ním aj svoje mladšie dieťa.

Ľudia ju odsúdili bez toho, že by si vypočuli či prečítali jej príbeh a dôvod, pre ktorý to robí a prečo sa rozhodla túto tému otvoriť.

Profimedia

„Môj starší syn Hans je autista a dojčenie je jediná vec, ktorá ho dokonale upokojí a cíti sa potom v bezpečí,“ vysvetľuje mamička a dodáva, že ho dojčí už len príležitostne a najmä pred spánkom a nerobí to bežne na verejnosti.

Tieto fotografie sa rozhodla zverejniť preto, aby sa ľudia naučili neodsudzovať iných, kým nepoznajú dôvod, ktorý ich viedol k vykonávaniu nejakých skutkov.

Profimedia

"Nikdy som neplánovala dojčiť dlhšie ako jeden rok a nakoniec dojčím už takmer päť. Dojčenie synčeka vždy upokojí, lepšie po ňom spí a nesmierne mu prospieva po psychickej stránke,” vysvetľuje mamička, ktorá mieni prestať až vtedy, keď jej syn bude na to pripravený.

Profimedia

"Je to tá najprirodzenejšia vec na svete! Dojčenie by nemalo byť dôvodom na odsudzovanie ľudí, ale naopak, malo by byť oslavované! Nie je to vždy ľahké, často je to dokonca vyčerpávajúce a bolestivé, ale všetka obeť za to stojí!” uzatvára Yakaly, ktorá dúfa, že jej posolstvo pomôže aj ďalším matkám.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie