Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aj vaše deti milujú sliz? Táto hračka vraj vôbec nie je bezpečná
Zdielať na

Aj vaše deti milujú sliz? Táto hračka vraj vôbec nie je bezpečná

Zdroj: Profimedia

Hru so slizom si obľúbilo mnoho detí, ale na pohľad nevinná vec, môže byť podľa odborníkov nebezpečná. Toto by ste mali vedieť!

Pre niekoho perfektná zábava, ale bohužiaľ štúdie ukazujú, že sliz nie je ani trochu bezpečný. O tomto ste pravdepodobne ani netušili!

Zábava či skryté nebezpečenstvo?

Sliz na hranie láka nejedno dieťa. Dá sa kúpiť farebný, priehľadný a dokonca môže vydávať aj zvuky (napr. prdiaci). Jeho popularita je po celom svete stále väčšia, ale podľa odborníkov by sme to s nadšením nemali preháňať.

Skupina pre ochranu spotrebiteľov označila sliz za potenciálne nebezpečnú hračku. Odborníci varujú, že množstvo testovaných hračiek so slizom obsahovalo nebezpečne vysoké hodnoty bóru, čo je látka používaná pri výrobe čistiacich prostriedkov.

Profimedia

Bór je považovaný v EÚ za veľmi problematický kvôli negatívnemu účinku na plodnosť a zdravie plodu. Slizy navyše obsahujú látky, ktoré môžu vyvolať alergickú reakciu. Bór má spolu s nimi dráždivý účinok, ktorý môže ovplyvniť stav kože, očí, nosa a krku.

Ak by prišlo k požitiu, môže to viesť k zvracaniu, hnačkám alebo iným črevným ťažkostiam. Je len na vás, či budete deťom sliz aj naďalej kupovať, buďte ale opatrní, najmä ak sa s ním hrajú menšie deti.  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie