Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súťaže krásy ju poznačili na celý život: Ako vyzerá detská hviezda TOOTIE dnes?
Zdielať na

Súťaže krásy ju poznačili na celý život: Ako vyzerá detská hviezda TOOTIE dnes?

Zdroj: Facebook/madison tootie berg fanpage

Dnes by už dvadsaťročná študentka na detské súťaže krásy najradšej zabudla. Namiesto hrania sa s rovesníčkami, sa denne prechádzala po móle a rozhodne jej to neprospelo.

Madison Berg, známa aj ako Tootie, sa vďaka svojej matke zúčastnila prvej súťaže krásy keď mala iba 5 mesiacov. Odvtedy sa rozbehol kolotoč fotení, predvádzania a súťaženia, a opakovalo sa to celé jej detstvo aj dospievanie.

Krásna a nešťastná

Výrazný mejkap, umelé riasy, denné natáčanie a fénovanie vlasov, pózovanie v plavkách, či podpätky. To všetko bolo pre Madison bežná záležitosť už od útleho detstva. Ak práve neprebiehala nejaká súťaž, skúšala predvádzanie doma. Veď mamičku predsa treba poslúchať… 

Facebook/madison tootie berg fanpage

“Keď som sa musela predvádzať polonahá pred porotou, cítila som sa absolútne príšerne. Nikto netušil, že za mojim širokánskym úsmevom sa skrýva neistota a smútok, vlastne som celú tu dobu nemohla byť úprimná,” priznáva dnes bývalá detská hviezdička.

Facebook/madison tootie berg fanpage

​​Keď Madison vyhrala prvú súťaž, jej matka Stacy bola nadšená a motivovalo ju to ísť stále ďalej. “Mama mi hovorila, že je to ako pekná hra. Vraj v krásnych šatách, nalíčenej tvári a krásnemu účesu vyzerám ako bábika. Postupne som tomu uverila a začala som si vystúpenia užívať,” hovorí Tootie.

Facebook/madison tootie berg fanpage

​Následky na celý život

Až neskôr si Madison uvedomila, že ďalším a ďalším úspechom sa zvyšovali aj nároky a jej imidž si vyžadoval aj stále viac peňazí. Matka jej dávala nepriamo najavo, že jednoducho musí vyhrať.

Facebook/madison tootie berg fanpage

Ako 10-ročná dostala ponuku zúčastniť sa detskej šou aj so svojou mamou. Okrem vystúpení sa natáčali aj zábery zo zákulisia, kde zachytili matku dievčatka v nelichotivej situácii.

Na dcéru nakričala kvôli zle nalakovaným nechtom a aj reakcia dievčaťa nebola na mieste. Odvtedy sa ľudia do matky pustili a ostro ju kritizovali za výchovu dcéry. Madison zažívala hotové muky, keď sa po skončení šou vrátila do školy.

“Spolužiaci sa mi posmievali, nikto sa so mnou nekamarátil, bolo to strašné,” spomína.

Keď urážky na mamu a jej dcéru neprestávali, naopak, neustále sa to stupňovalo, Madison túžila iba po jedinom – aby mohla so súťažením skončiť. Dobre si však uvedomovala, koľko času a peňazí do nej mama investovala. 

Facebook/madison tootie berg fanpage

“Jedného dňa som sa úplne zrútila a vo vani som si vydrhla falošné opálenie, za ktoré sa mi v škole posmievali,” spomína dievča, ktoré si až dnes naplno uvedomuje, ako jej detské súťaže poznačili život a duševné zdravie.

Kolotoč súťaží sa definitívne skončil, keď mala Madison 16 rokov a po jednej z nich to nevydržala, rozplakala sa a všetky svoje pocity priznala svojej mame.

Takto vyzerá Madison dnes...

Facebook/madison tootie berg fanpage

Ani potom však neprišla úľava, práve naopak. Matka pochopila, že jej dievčatko je na tom naozaj zle, a musela absolvovať špeciálnu terapiu, aby sa dala dokopy.

“Neviním za to všetko moju mamu. Netušila, ako veľmi to ovplyvňovalo moje sebavedomie. Dnes si už prajem iba to, aby ľudia zabudli na Tootie, a oslovali ma iba Madison…” 

Facebook/madison tootie berg fanpage

Súvisiace články

Najčítanejšie