Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Predčasne narodenému chlapcovi nedávali šance: TOTO dokázal po 17-tich rokoch
Zdielať na

Predčasne narodenému chlapcovi nedávali šance: TOTO dokázal po 17-tich rokoch

Zdroj: littlethings.com

Narodil sa o tri mesiace skôr a bol taký drobučký, že sa akurát zmestil do otcovej dlane. To, čo dokázal v tínedžerskom veku, je neuveriteľné!

Leyton Rebori má dnes 17 rokov a je z neho mimoriadne nadaný študent. To, čo dokázal, by ani vo sne nenapadlo žiadneho z lekárov, ktorí bojovali pri narodení o jeho život.

Zázračné dieťa

Mladý muž z Kansas City sa pred sedemnástimi rokmi narodil o tri mesiace skôr. Vážil iba okolo 500 gramov a bol taký maličký, ako dlaň jeho otca. Kvôli predčasnému pôrodu nemal ešte dostatočne vyvinuté životne dôležité orgány. Bábätko ihneď previezli na špeciálne oddelenie pre predčasne narodené deti, kde bojovalo o svoj život celé tri mesiace.

Drobučký Leyton zabojoval a v inkubátore sa ho podarilo doslova “vypiplať.” Napriek tomu, že začal prospievať lepšie a robil pokroky, lekári predpokladali, že sa postupne objavia telesné či mentálne poruchy. Na prekvapenie všetkých sa nič také nestalo a chlapec naopak vynikal svojou zručnosťou aj intelektom.

Leyton je dnes aj pre lekárov medicínskym zázrakom. Nielen, že sa uňho neprejavil žiaden z následkov, ktoré lekári doslova očakávali, ale dosiahol pri štúdiách obdivuhodné výsledky.

Mladý muž dokázal svoju výnimočnosť už niekoľkokrát, ale špeciálne testy SAT a ACT potvrdili, že je naozaj mimoriadne nadaný. Aj vedenie školy je na študenta, ktorý získal plný počet bodov na tak ťažkých skúškach, neskutočne pyšné.  

Youtube/41 Action News

Vysoká škola Rockhurst High School potvrdila, že pri ACT sa podarilo získať plný počet bodov doteraz iba trom študentom a pri SAT dokonca jen raz. Tento mladý muž zvládol obe skúšky s plným počtom bodov, s čím sa doteraz na škole nestretli.

Leyton Rebori sa stal pozitívnym príkladom pre rodičov predčasne narodených detí z celého sveta. Aj lekári museli v tomto prípade uznať, že zázraky sa dejú. Toto je totiž jeden z nich…

Súvisiace články

Najčítanejšie