Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vieme, aký krúžok je pre deti najlepší: Vybrali ste pre nich ten správny?
Zdielať na

Vieme, aký krúžok je pre deti najlepší: Vybrali ste pre nich ten správny?

Zdroj: pixabay

Ako dieťa rastie, pribúdajú mu aj nenápadné povinnosti v domácnosti. Ruka v ruke s nimi idú aj krúžky, ktoré rozhodne nie je ľahké vybrať.

Futbal, tenis, jazyky, výtvarná alebo hra na hudobný nástroj sú asi tími najčastejšími, pre ktoré sa rodičia rozhodujú, samozrejme, aj podľa toho, čo ich dieťa zaujíma. No ktoré je pre nich to najvhodnejšie?

Zahraniční odborníci sa jednoznačne zhodli – pre tých najmenších je najdôležitejšie práve voľné hranie sa bez pravidiel a obmedzení. „Výskumom sme zistili, že práve takéto, na prvý pohľad bezcieľne hranie, má na vývoj detského mozgu najväčší vplyv,“ vyjadril sa v zahraničných médiách detský lekár Herbert Renz-Polster. Aj z tohto dôvodu potrebujú deti výlety do prírody, kde môžu objavovať svet.

 

pixabay

​Väčšia rodičov svoje deti prihlasuje na rôzne krúžky už v útlom veku a to je podľa odborníkov chyba. „Očakávame od nich, že budú robiť niečo zmysluplné a múdre, ale detský mozog takto nefunguje. Žiadne z detí nič nepremešká a rozhodne nebude za ostatnými zaostávať, ak sa začne o niečo neskôr učiť. Oveľa dôležitejšie je rozvoj osobnosti, na ktorý sa častokrát zabúda,“ hovorí lekár. Rodičia by spolu s deťmi mali ísť von a len tak bezcieľne objavovať svet. Pretože to je pre nich to najlepšie. Takže využite krásne počasie a vyberte sa s deťmi do prírody.

Lauren Lulu Taylor/Unsplash

Súvisiace články

Najčítanejšie