Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vážila takmer 130 kíl, dnes je z nej štíhla kočka: Amy prezradila, čo jej pomohlo schudnúť
Zdielať na

Vážila takmer 130 kíl, dnes je z nej štíhla kočka: Amy prezradila, čo jej pomohlo schudnúť

Zdroj: Instagram/amy_gets_sleeved

Nekonečné prejedanie sa odrazilo nielen na jej veľkom tele, ale aj na psychike a stále sa zhoršujúcom zdraví. Mladá žena sa po rokoch konečne “nakopla” a jej premena je neskutočná!

35-ročná Amy Harris priznala, že za jej obrovskou nadváhou bola posadnutosť jedlom. „Jedlo bolo mojou útechou pre každú emóciu – šťastie, smútok, hnev... Každý jeden problém som zajedala,” cituje dnes už štíhlu ženu The Sun.

Nikdy nemala dosť 

Amy veľmi dobre vie, že mala príšernú životosprávu a žalúdok si už tak roztiahla, že nemala nikdy dosť. Minimálne 4-krát týždenne si objednávala kvantá jedál z fast foodu, raňajkovala buchty a šišky, medzi jedlami chrúmala čipsy, koláče a sladkosti, na večeru si zase dopriala pizzu alebo iné kalorické jedlá a tak to išlo dookola.  

Mladá žena sa niekoľkokrát pokúšala schudnúť, ale žiadne diéty nefungovali. Aj keď niečo schudla, nakoniec potom nabrala ešte viac.

„Čím viac mi hovorili, aby som sa vyhýbala sladkým dobrotám a nezdravému jedlu, tým viac som sa búrila a siahala po nich," priznáva Amy, ktorej nadváha začala spôsobovať bolesti kĺbov a trpela dýchavičnosťou. 

Lekár ju varoval, keďže jej BMI bolo nad 50 (zdravé BMI je 25) a bola na hranici cukrovky 2. typu. Jediná rada, ktorú jej dal, bola, že jednoducho musí schudnúť.   

Najkrajší vianočný darček 

Amy niekoľkokrát uvažovala nad zmenšením žalúdka, no tento zákrok nepreplácala poisťovňa a ona si ho jednoducho nemohla dovoliť. Keď ale na sociálnej sieti našla súťaž o žalúdočný bypass pre obéznych ľudí, neváhala sa prihlásiť. Keď jej oznámili, že vyhrala, bol to pre ňu ten najkrajší darček a obrovská motivácia na trvalú zmenu životosprávy.

„Víťazstvo v tejto súťaži bol ten najlepší vianočný darček, aký som kedy mohla dostať. Chudnutie mi zmenilo život od základov,” povedala Amy, ktorá za necelý rok po operácii zhodila takmer 60 kíl a na zlepšovaní svojej postavy stále pracuje.  

Amy konečne po rokoch vyhrala svoj boj s nadváhou a dokonca si našla aj lásku a k starému spôsobu života sa už nikdy nemieni vrátiť. Skvelá motivácia, čo poviete?   

Súvisiace články

Najčítanejšie