Jasno
15°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Máte vysoké sebavedomie, ste arogantní alebo úzkostliví? Toto o vás prezradí to, ako sedíte
Zdielať na

Máte vysoké sebavedomie, ste arogantní alebo úzkostliví? Toto o vás prezradí to, ako sedíte

Zdroj: unsplash.com/Roland Hechanova

Nielen to, ako niekomu podáme ruku, chodíme alebo stojíme, vypovedá veľa o tom konkrétnom človeku. Mnoho o ňom totiž prezradí aj to, ako sedí na stoličke...

Je to práve reč tela, ktorá o človeku veľakrát napovie oveľa viac ako slová. Vedeli ste, že niekoho povahu môžete odhadnúť aj podľa toho, ako sedí na stoličke? 

​S kolenami rovno pred sebou

Títo ľudia majú vysoké sebavedomie, sú inteligentní a veľmi racionálne zmýšľajúci. Sú poctiví, no zároveň svoje emócie navonok neprejavujú. Dokážu si za každých okolností zachovať pokoj a nestratiť na nejakou situáciou nadhľad. 

S kolenami od seba

Títo ľudia veľakrát pôsobia arogantne a ostatných dokážu rýchlo odsúdiť. Zaujímavé pritom je, že istá štúdia odhalila, že vo svojom vnútri prežijú pravý opak! Sú úzkostliví a majú strach, pretože sa natoľko snažia docieliť dokonalosť, že sú z toho v strese. Je pre nich veľmi ťažké sústrediť sa dlhší čas na nejakú vec a vo svojom vnútri túžia po obdive a pozornosti. 

Prekrížené nohy

Častokrát snívate, ste kreatívni a túžite niečo vytvárať? Potom asi väčšinou sedíte s prekríženými nohami. Je to znak toho, že ste možno len ostražití a nechcete len tak niekoho pustiť k sebe alebo len skrývate vašu neistotu. Ak si však počas rozhovoru s niekým skrížite aj ruky, je to znak absolútneho nezáujmu. 

unspash.com/ Jonathan Sanchez

Prekrížené členky

Vedeli ste, že práve takéto sedenie je populárne u členov britskej kráľovskej rodiny? Vyzerá to totiž elegantne a kultivovane. Navyše pôsobíte veľmi sebavedome a uvoľnene zároveň. Značí to aj, že neúnavne pracujete na dosiahnutí svojich cieľov, takže ste ambiciózni. 

Jedna noha vyložená na druhom kolene v tvare štvorky

Táto poloha značí, že ste sebavedomí a dominantní, no zároveň aj mladiství a uvoľnení. Podvedome vyžarujete, že ste so sebou spokojní. Dôležité sú pre vás kariéra a vzdelanie, ktoré dávate na prvé miesto. Máte radi svoje súkromie, ktoré si však pred verejnosťou chránite. 

Súvisiace články

Najčítanejšie