Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Celebritné krásky obľubujú TIETO raňajky: Zbavia vás vypuklého bruška a zlepšia pleť
Zdielať na

Celebritné krásky obľubujú TIETO raňajky: Zbavia vás vypuklého bruška a zlepšia pleť

Zdroj: Profimedia

Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa, preto by ste ich nemali nikdy vynechávať. Práve to, čo vložíte do úst ako prvé, môže byť pre vaše zdravie a postavu rozhodujúce. Poradíme vám, aké jedlo vás zasýti a pritom vám posilní zdravie a nakopne metabolizmus.

Dietológovia a odborníci na zdravú výživu odporúčajú, aby sme do raňajok zahŕňali ovsené vločky. Ak to ešte nerobíte, možno vás presvedčia tieto fantastické účinky, o ktorých ste možno ani netušili. Raňajkové kaše z ovsených vločiek pravidelne konzumujú aj mnohé známe krásky, ktoré si aj vďaka nim udržujú fit postavy.

Jesť ovsené vločky denne, najmä ráno, sa naozaj oplatí. Vyberajte si však naozaj kvalitné druhy bez príchutí a radšej si ich dochuťte sami. Dá sa z nich pripraviť chutná raňajková kaša, pridať si k nim môžete oriešky, rôzne semienka, čerstvé či sušené ovocie, biely jogurt, škoricu a podobne.

;

Benefity ovsených vločiek

Zlepšia kvalitu pokožky

Množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny má veľmi priaznivý vplyv aj na stav vašej pokožky. Vločky obsahujú aj zinok, ktorý pokožku čistí a zbavuje ju škodlivých látok, tiež sťahuje póry a spomaľuje starnutie pleti. Pre pokožku sú dôležité aj ďalšie látky obsiahnuté vo vločkách a to železo, mangán či horčík.

Svalom dodajú bielkoviny

8 lyžíc ovsených vločiek obsahuje 15 percent odporúčaného denného príjmu bielkovín. Svalom pomáha aj vitamín E, množstvo antioxidantov a tiež glutamín, ktorý pomáha pri regenerácii svalov.

Dodajú vám energiu

Ovsené vločky vám dodajú potrebné množstvo energie a vďaka vysokému obsahu vlákniny vás dokážu nasýtiť na dlhšiu dobu, ako by ste čakali. 

Profimedia

Pomôžu vám schudnúť

Ovsené vločky zabraňujú hromadeniu tukov a toxínov v tele a tiež sa vďaka nim nebudete prejedať. Ak ich budete jesť denne, upraví sa vám trávenie, zbavíte sa nafúknutého brucha, zrýchli sa váš metabolizmus a začne sa vám upravovať váha.

Znížia cholesterol

Vláknina beta-glukán, ktorú ovsené vločky obsahujú, pomáha znižovať cholesterol v tele. Vďaka kyseline linolovej a rozpustnej vláknine pomáhajú znižovať hladinu triglyceridov a zlého cholesterolu v krvi, čím chránia telo pred vážnymi ochoreniami ako napríklad ateroskleróza, infarkt či mŕtvica.

Znížia riziko srdcových ochorení

Ovsené vločky sú bohaté na zdravé tuky a podporujú srdcové bunky a obehový systém. Vďaka antioxidantom sa tiež znižuje pravdepodobnosť poškodenia stien ciev voľnými radikálmi.

Zbavia vás tráviacich problémov

Výživoví odborníci odporúčajú denne jesť dostatok vlákniny, a to 25 až 35 gramov, pretože pomáha tráveniu. Už aj malá porcia vločiek, či ovsenej kaše obsahuje 1/5 odporúčaného denného príjmu vlákniny. Tá nám pomáha udržiavať správne fungovanie čriev a zabraňuje zápche.

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie